ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επίσημη πρώτη του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Δουλειά πιάνει και επισήμως από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει τις πρώτες προτεραιότητες του. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ με το οποίο ο Βασίλης Πλαγιανάκος αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ΕΟΠΥΥ, αντικαθιστώντας τον Σ. Μπέρσιμη. 
Επίσημη πρώτη, λοιπόν, η σημερινή για το νέο πρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον πλέον πολυπράγμονα επικεφαλής του φορέα και καλείται να ολοκληρώσει μια σειρά φιλόδοξων σχεδίων που είχε θέσει ο προκάτοχος του. Ίσως το πιο ακανθώδες είναι η συμβασιοποίηση της σχέσης του ΕΟΠΥΥ με τους οπτικούς και τους παρόχους ειδικής αγωγής.
Ο κ. Πλαγιανάκος, βέβαια, είχε ξεκινήσει τη δουλειά από την περασμένη εβδομάδα. Ο νέος πρόεδρος είχε κάποιες πρώτες άτυπες συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να ακούσει από τους ίδιους τα θέματα που εκτιμούν ότι είναι ανοικτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο νέος επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ είχε συναντήσεις και με στελέχη του οργανισμού από όλες τις Διευθύνσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που είναι σε εξέλιξη. Την Παρασκευή, δε, με την έκδοση του ΦΕΚ ο κ. Μπερσίμης «πέρασε τη σκυτάλη» στον κ. Πλαγιανάκο στο κεντρικό κτήριο του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Πλαγιανάκος διαδέχεται έναν πρόεδρο που ανέλαβε να τακτοποιήσει, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά ενός Οργανισμού, που είχε χαρακτηριστεί «μαύρη τρύπα» της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, μείωσε σημαντικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, από τα 2,2 δισ. ευρώ σε λιγότερα από 150 εκατ. ευρώ σήμερα. Πόροι εξοικονομήθηκαν και ανακατανεμήθηκαν. Εξίσου μεγάλο εγχείρημα αποτέλεσε και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ, οι νέες διαδικασίες εκκαθάρισης, ελέγχου και έγκρισης παροχών σε πραγματικό χρόνο και ο φάκελος ασθενούς. Επί των ημερών του κ. Μπερσίμη ιδρύθηκαν νέα φαρμακεία και νέες ΠΕΔΙ. Βέβαια, ο πρώην -πλέον- πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φεύγει χωρίς να έχει καταφέρει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του Οργανισμού με τους Οπτικούς και τους εκπροσώπους της Ειδικής Αγωγής.
Ο διάδοχος του εμφανίζεται διατεθειμένος να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Στο επίκεντρο βρίσκεται, βέβαια, η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΟΠΥΥ. Είναι άλλωστε και Καθηγητής Πληροφορικής με Ειδίκευση στη Βιοϊατρική, αλλά και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Η θητεία του είναι, βάσει ΦΕΚ, 5ετής.
Στις προτεραιότητες του νέου προέδρου του Οργανισμού φέρεται να είναι λοιπόν η ολοκλήρωση της αποϋλοποίησής των συνταγών, η κατάργηση των ελεγκτών, η ίδρυση νέων φαρμακείων, η παράδοση δωρεάν φαρμάκων κατ’ οίκον κοκ. Ο κ. Πλαγιανάκος φέρεται, δε, να θεωρεί μονόδρομο τη σύναψη των συμβάσεων που εκκρεμούν, δηλαδή με τους Οπτικούς και την Ειδική Αγωγή.

Πηγή: virus