ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

"Παρελθόν” το ΚΕΕΛΠΝΟ – Από ποιον οργανισμό αντικαθίσταται

Την κατάργηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για πλείστες δυσχέρειες στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω της πολυνομίας που διέπει τη λειτουργία του.

Η νομοθετική παρέμβαση επιχειρεί για πρώτη φορά την εισαγωγική συνεκτικών ρυθμίσεων για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αναφοράς για συγκεκριμένα θέματα Δημόσιας Υγείας και τη λειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου και των Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη εργαστηριακή επιτήρηση των νοσημάτων στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα να αποφευχθούν αλληλοεπικαλύψεις και να λάβει χώρα επωφελέστερη για το δημόσιο συμφέρον διαχείριση πόρων, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.


«Η πολυνομία που διέπει σήμερα τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνδυασμό με τη μη έκδοση μέχρι σήμερα, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, Εσωτερικού Κανονισμού του Κέντρου, έχουν δημιουργήσει πλείστες δυσχέρειες στη λειτουργία του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους ίδρυσης ενός νέου φορέα για τη δημόσια υγεία.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις λαμβάνεται επίσης πρόνοια για την ρύθμιση πάσης φύσεως εργασιακών ζητημάτων του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πλαίσιο αυτό, κατοχυρώνονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στο καταργούμενο ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε αυτοί υπηρετούν εντός των δομών του είτε με διάθεση σε εξωτερικούς φορείς, ενώ προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την αποφυγή κάθε αιφνίδιας υπηρεσιακής μεταβολής, επισημαίνεται επίσης.

Η νομοθετική παρέμβαση επικεντρώνεται στη ρύθμιση εργασιακών ζητημάτων του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πλαίσιο αυτό «κατοχυρώνονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στο καταργούμενο ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε αυτοί υπηρετούν εντός των δομών του είτε με διάθεση σε εξωτερικούς φορείς, ενώ προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για την αποφυγή κάθε αιφνίδιας υπηρεσιακής μεταβολής». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 24/08/2018 και ώρα 14:00.


Πηγή : healthweb