ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στα χέρια Πολάκη ο ΕΟΠΥΥ με αυστηρές οδηγίες! Όλο το παρασκήνιο

Στα χέρια του Π.Πολάκη περνά πλήρως ο ΕΟΠΥΥ αφού ο αναπληρωτής υπουργός αναλαμβάνει να καθοδηγεί πλήρως τον Οργανισμό. Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr αλλάζουν τα πάντα πλέον στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ καθώς τα ινία αναλαμβάνει πλήρως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Όλους τους προηγούμενους μήνες ο αναπληρωτής υπουργός είχε απομακρυνθεί από το ρόλο του αρμόδιου για τον Οργανισμό, μετά και την αιφνίδια απόφαση του Ανδρέα Ξανθού να τον μετατρέψει σε έναν μηχανισμό πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο Υγείας αφού του αφαιρέθηκε κάθε αυτονομία.

Οι κόντρες στη Διοίκηση
Ωστόσο μετά από διάφορες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν αλλά και λόγω της κακής συνεννόησης στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μεταξύ Προέδρου και Αντιπροέδρου, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να καθοδηγεί ο ίδιος κάθε ενέργεια του Οργανισμού.
Άλλωστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου αλλά και για λόγους κομματικού …προφίλ, δε θα μπορούσε να προβεί αυτήν την περίοδο σε αλλαγές προσώπων.
Έτσι όπως περιγράφουν οι ίδιες πηγές στο HealthReport.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, όπου ο αναπληρωτήςυπουργός δίνει λεπτομερείς οδηγίες για κάθε ενέργεια που θα γίνει, ώστε να υπάρχει «ενιαία γραμμή» στον ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι – υπογραμμίζουν οι πληροφορίες του HealthReport.gr– ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει λάβει την αυστηρή οδηγία πως για οποιαδήποτε αλλαγή ή ρύθμιση, θα πρέπει πρώτα να λαμβάνει το πράσινο φως από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη.
Ο αυστηρός πλέον έλεγχος αλλά και η καθοδήγηση που γίνεται στον ΕΟΠΥΥ δε θεωρείται τυχαίο γεγονός. Εξάλλου πρόκειται για τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας που διαχειρίζεται κοντά στα 5,5 δις ευρώ ενώ έχει στα «χέρια» του και σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Πηγή: healthreport