ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Το πρώτο κέντρο φαρμακευτικής καινοτομίας στον κόσμο

Ένα κέντρο καινοτομίας για την παρασκευή φαρμάκων αξίας 56 εκατ. λιρών – το πρώτο στο είδος του στον κόσμο – θα δημιουργηθεί στη Σκωτία, στην περιοχή Renfrewshire.

Το επονομαζόμενο Medicines Manufacturing Innovation Centre (MMIC) θα προσφέρει υποστήριξη στις επιχειρήσεις για τη μετατροπή των διαδικασιών και των τεχνολογιών στη φαρμακευτική και τη χημική βιομηχανία μικρών μορίων, με την ελπίδα να επιταχυνθεί η παρασκευή φαρμάκων και είσοδός τους στην αγορά.


«Η φιλοδοξία μας είναι οι ασθενείς σε όλο τον κόσμο να επωφεληθούν από την ταχεία υιοθέτηση αναδυόμενων και καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής φαρμάκων», δήλωσε οAndy Evans, εκ μέρους της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, που συμμετέχει στο έργο.

Το έργο θα λάβει 13 εκατ. λίρες από το Industrial Strategy Challenge Fund, ενώ τα υπόλοιπα θα προέρχονται από την Scottish Enterprise (15 εκατ.), την AstraZeneca (7 εκατ.) και τη GlaxoSmithKline (7 εκατ.).

Το Κέντρο, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στο National Manufacturing Institute for Scotland (NMIS) αξίας 65 εκατ. λιρών, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περιοχής Advanced Manufacturing Innovation District και στοχεύει στη δημιουργία έως και 80 νέων θέσεων εργασίας υψηλής αξίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη έως το 2023.

«Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα από την κυβέρνηση και τη φαρμακευτική βιομηχανία ότι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως παγκόσμιο ηγέτη στην παρασκευή φαρμάκων», δήλωσε ο Mike Thompson, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βρετανικών Φαρμακευτικών Βιομηχανιών.

«Η παρασκευή φαρμάκων δεν είναι πλέον η εντάσεως εργασίας όπως στο παρελθόν. Αυτό το κέντρο προσφέρει ένα μοναδικό χώρο για τους ακαδημαϊκούς, τους ερευνητές και τους συνεργάτες παραγωγής να εργάζονται δίπλα δίπλα και να σχεδιάζουν νέους τρόπους για την ανάπτυξη και παραγωγή των φαρμάκων του μέλλοντος», κατέληξε.

Πηγή : virus