ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τα εγκαίνια του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Μία συμβολική ημέρα –καθώς σήμερα 20 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων– επέλεξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να εγκαινιάσει το γραφείο του στην Αθήνα.Το προσφυγικό άλλωστε, όπως και ζητήματα δημόσιας υγείας, λοιμώδη νοσήματα αλλά και υγιής γήρανση, είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα το γραφείο του ΠΟΥ της Αθήνας. Ένα περιφερειακό γραφείο, το οποίο ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ευελπιστεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή των βαλκανίων, με ενισχυμένο ρόλο. Και φυσικά εάν το πετύχει, τότε κερδισμένη θα είναι και η Ελλάδα εκτός από τον Οργανισμό.
Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, έχει ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό, η συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus και της Διευθύντριας του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Dr Zsuzsanna Jakab με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν τα εγκαίνια του Γραφείου που είναι προγραμματισμένα για τις 6 το απόγευμα.
Επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα θα είναι η Φινλανδή Dr. Marianna Trias, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες οι προσλήψεις του προσωπικού θα γίνουν από τα στελέχη του ΠΟΥ.
Το γραφείο θα εδρεύει στο Κολωνάκι στην οδό Πλουτάρχου 3 στο κτίριο όπου στεγάζεται και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Τυχαίο άραγε;

Πηγή: cnn greece