ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ετήσια έκθεση EMA 2017

Η ετήσια έκθεση του EMA αναφέρεται σε ορισμένα από τα κύρια έργα και πρωτοβουλίες του Οργανισμού.

Τα μείζονα επιτεύγματα του περασμένου έτους όσον αφορά την προστασία και την προώθηση της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του 2017, που δημοσιεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η ετήσια έκθεση του EMA αναφέρεται σε ορισμένα από τα κύρια έργα και πρωτοβουλίες του Οργανισμού, όπως είναι η πρώτη δημόσια ακρόαση, η έναρξη του νέου συστήματος EudraVigilance, η πρώτη επέτειος του PRIME (PRIority MEdicines) και το νέο πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης για τον ακαδημαϊκό κόσμο.


Αναλυτικότερα, οι δημόσιες ακροάσεις αποτελούν ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) να συνεργαστεί με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην εποπτεία των φαρμάκων και να ακούσει τις απόψεις και τις εμπειρίες τους.

Οσον αφορά το EudraVigilance είναι το σύστημα διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών σχετικά με τις εικαζόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες σε φάρμακα που έχουν εγκριθεί ή μελετηθεί σε κλινικές δοκιμές στον Ευρωπαϊκό Χώρο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) λειτουργεί το σύστημα εξ ονόματος του ρυθμιστικού δικτύου φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το PRIME από την άλλη, αφορά ένα εθελοντικό πρόγραμμα που βασίζεται στην ενισχυμένη αλληλεπίδραση και τον έγκαιρο διάλογο με τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη "υποσχόμενων" φαρμάκων, τη βελτιστοποίηση των αναπτυξιακών σχεδίων και την επιτάχυνση της αξιολόγησης, ώστε αυτά τα σκευάσματα να φθάσουν νωρίτερα στους ασθενείς.

Επιπλέον, η ετήσια έκθεση παρέχει μια επισκόπηση των βασικών ημερομηνιών που σχετίζονται με το Brexit και παρουσιάζει τα βήματα που έλαβε ο Οργανισμός για να προετοιμαστεί για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μαζί με το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό δίκτυο για τα φάρμακα.


Πηγή : iatronet