ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στ.Καλογερόπουλος: «Απάντηση σχετικά με το ΤΣΑΥ»

Aγαπητοί  συνάδελφοι,
Είναι σε όλους γνωστά τα προβλήματα που αφορούν στο ΤΣΑΥ από την μετάβαση του στον ΕΦΚΑ. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δυστυχώς  έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ΕΦΚΑ που είναι ακόμη χαοτικός και ένα ΤΣΑΥ/ ΕΤΑΑ που είναι απλώς ένα «κουφάρι» χωρίς στελέχωση, υπηρεσίες , αρμοδιότητες .

Χαρακτηριστικά  αναφέρω σχετικά με τον ΕΦΚΑ ότι θα  έπρεπε από 1/1/17 να παρακρατείται το 4% για την Πρόνοια και αυτό δεν έχει γίνει  μέχρι σήμερα. Δεν θα αναφερθώ στον συμψηφισμό των εισφορών που δεν έχει ακόμη λειτουργήσει ενώ προβλέπονταν να γίνει εδώ και ένα χρόνο.

Το χάος με τα ειδοποιητήρια  που αφορούν στις εξαμηνιαίες δόσεις σύμφωνα με την από 31/3/2016 απόφαση του ΤΣΑΥ , αναδείχθηκε τον Μάιο με τις ελλιπείς αναρτήσεις οι οποίες οφείλονται σε πλημμελή λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Εκ του ασφαλούς μπορούμε να επιρρίπτουμε  ευθύνες σε όλους . Όμως η ουσία είναι μια. Ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει ο ίδιος να τρέξει  στο ΤΣΑΥ να δει τις ελλείψεις του φακέλου του και να ελέγχει αν έχει λάβει ειδοποιητήριο κάθε εξάμηνο.

Θα ήταν όντως παράλειψη εκ μέρους των θεσμικών οργάνων η μη παρέμβαση τους,  αν δεν είχαν αναρτηθεί από τις αρχές του μήνα τα ειδοποιητήρια. Αυτό όμως συνέβη με τα όποια προβλήματα φάνηκαν στην διάρκεια του Μαΐου.

Οι γενικοί αφορισμοί κατά παντός επιστητού δεν φέρουν αποτέλεσμα  αλλά δημιουργούν σύγχυση. Δυστυχώς το ασφαλιστικό σύστημα έχει ακόμη πολλά προβλήματα και χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να λύνονται σταδιακά  κάποια από αυτά.

                                     Με εκτίμηση

                        Στυλιανός Ι. Καλογερόπουλος
                      Μέλος του Δ.Σ του ΦΣΑ και ΠΦΣ.
                    Εκπρόσωπος του ΠΦΣ στο ΤΣΑΥ.