ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συστήνεται διακομματική επιτροπή για το Φάρμακο

Μόνιμο διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα για τη διαμόρφωση των όρων μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Υγειονομική και Φαρμακευτική Πολιτική επιδιώκει η Αριστοτέλους. Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας, με επιστολή του, καλεί τους εκπροσώπους από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, εκτός φυσικά από τη Χρυσή Αυγή, να συγκροτήσουν Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29/05, στις 13:30, στο υπουργείο Υγείας και όπως αναφέρει στην επιστολή ο Ανδρέας Ξανθός, “χωρίς να υποτιμούμε το γεγονός ότι η Υγεία και το Φάρμακο είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και άρα είναι ή οφείλει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών πολτικών σχεδίων και επιλογών, αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναζήτησης της μέγιστης δυνατής πολιτικής συνεννόσης και διαμόρφωσης των όρων μιας Εθνικής Στρατηγικής για την υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική.


Ο κ. Ξανθός καλεί, λοιπόν, τα πολιτικά κόμματα να ορίσουν έως και 3 εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, βουλευτές και επιστημονικούς συνεργάτες για την 1η αυτή συνάντηση, αντικείμενα της οποίας θα είναι αφενός η αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα δεδομένα και τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας, από το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, ΙΦΕΤ) και αφετέρου τη συγκρότηση της Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής, για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής.

Επιστολή προς ΚΟ


Πηγή : virus