ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

H Estee Lauder στηρίζει οικονομικά τους εργαζόμενούς της που υιοθετούν παιδιά

Το ποσό που φτάνει έως και τα 10.000 δολάρια για την κάλυψη του κόστους των νεότερων μελών, ενώ θα προσφέρει 20 εβδομάδες αμειβόμενης άδειας.

Η πολυεθνική καλλυντικών Estee Lauder αποφάσισε να υποστηρίξει οικονομικά τους εργαζόμενούς της που υιοθετούν παιδιά, με ποσό που φτάνει έως και τα 10.000 δολάρια για την κάλυψη του κόστους των νεότερων μελών, ενώ θα προσφέρει 20 εβδομάδες αμειβόμενης άδειας, παρέχοντας τη δυνατότητα γονικής άδειας και στους πατέρες.


Η εταιρεία θα επεκτείνει το πρόγραμμα των οικογενειακών της παροχών από την 1η Μαΐου, αναφέρει δημοσίευμα στο Business Insider. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν οι εργαζόμενοι με παιδί είχαν 12 εβδομάδες άδειας μετ’ αποδοχών. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να προσφέρει έως και 20.000 δολ. ετησίως για το κόστος των θεραπειών γονιμότητας και τη φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Τόσο οι μισθωτοί όσο και οι ωρομίσθιοι είναι επιλέξιμοι για τις παροχές εάν εργάζονται τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα και έχουν εργαστεί στην εταιρεία για τρεις ή περισσότερους μήνες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα του ΒΙ.

Ο γίγαντας των καλλυντικών θα δρομολογήσει επίσης ένα νέο πρόγραμμα μετάβασης στο χώρο εργασίας, όπου για τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά την επιστροφή από τη γονική άδεια οι εργαζόμενοι θα έχουν την πρόσθετη ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι ή λιγότερες ώρες ή ώρες που τους βολεύουν, έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν τις νέες ευθύνες της γονικής μέριμνας.

Ενώ τα οφέλη ισχύουν τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, οι Αμερικανοί υπάλληλοι της Estee Lauder είναι 84% γυναίκες και οι τελευταίες είναι αυτές που τείνουν να παίρνουν γονική άδεια πιο συχνά από τους άνδρες. Ωστόσο, η εταιρεία εξηγεί ότι θέλει να υποστηρίξει την ποικιλομορφία των οικογενειών και να καλύψει με τις παροχές της τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

"Βλέπουμε μια γενική μετατόπιση από πιο παραδοσιακά οφέλη, όπως τα ιατρικά και τα οδοντιατρικά," δήλωσε στο BI η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Latricia Parker. « Οι εργαζόμενοι θέλουν να κατανοήσουν τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους. ... και εμείς από την άλλη δεν θέλουμε να τους υπαγορεύσουμε πώς θα πρέπει να μοιάζουν οι οικογένειές τους.


Πηγή : iatronet