ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνεργασία Biogen και Samsung Bioepis με την Abbvie

Aνοίγει ο δρόμος για την κυκλοφορία νέας θεραπείας με βιοομοειδή στην Ευρώπη.

Η Biogen και η Samsung Bioepis προχώρησαn σε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την AbbVie, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κυκλοφορία νέας θεραπείας με βιοομοειδή στην Ευρώπη.


Η θεραπεία βασίζεται στο φάρμακο adalimumab της AbbVie και έχει σχεδιαστεί για τη ίαση διαφόρων μορφών αρθρίτιδας, καθώς και για την ασθένεια Crohn, την ελκώδη κολίτιδα κ.λ.π.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AbbVie θα χορηγήσει άδειες εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τη χρήση και την πώληση της νέας θεραπείας στην Ευρώπη ανά χώρα, με τη Biogen και τη Samsung Bioepis να καταβάλλουν δικαιώματα. Η συμφωνία αυτή βάζει τέρμα σε μια διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με το βιοομοειδές adalimumab.

Η Biogen αναμένει να ξεκινήσει το φάρμακο στην Ευρώπη φέτος, με το λανσάρισμα να συμπληρώνει το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της.

"Η Biogen ήδη διαθέτει στην αγορά δύο βιοομοειδή στην Ευρώπη και η προγραμματισμένη εισαγωγή του νέου βιοομοειδούς στις 16 Οκτωβρίου θα μπορούσε ενδεχομένως να διευρύνει την επιλογή των ασθενών προσφέροντας στους γιατρούς περισσότερες επιλογές για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. ", αναφέρει ο Ian Henshaw, επικεφαλής στην Biogen.


Πηγή : iatronet