Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Η Tilray συμμαχεί με τη Sandoz για την ανάπτυξη ιατρικής κάνναβης

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Η Tilray, που ηγείται στην παραγωγή ιατρικής κάνναβης, ανακοίνωσε την συμμαχία της με την Sandoz Canada Inc. (Sandoz Canada), θυγατρική της Sandoz International GmbH που ανήκει στον όμιλο Novartis.

Αυτή η στρατηγική συμμαχία αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην αναγνώριση της ιατρικής κάνναβης και των κανναβινοειδών ως συμβατική ιατρική. Η Tilray είναι παγκόσμιος πρωτοπόρος στην έρευνα, παραγωγή και διανομή ιατρικής κάνναβης και ήταν η πρώτη εταιρεία ιατρικής κάνναβης που έλαβε πιστοποίηση της τρέχουσας πρακτικής ορθής παρασκευής (GMP) σύμφωνα με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).


Εκτός από τη συμφωνία με την Sandoz Canada, η Tilray έχει δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με την NOWEDA, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς φαρμάκων στη Γερμανία, που διανέμει προϊόντα Tilray σε περισσότερα από 20.000 φαρμακεία σε όλη τη Γερμανία και την Shoppers Drug Mart, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του Καναδά.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον μακρύ δρόμο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ως συμβατικής ιατρικής.


Πηγή : iatronet