ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αποχωρήσεις από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis

Την αποχώρησή του από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis ανακοίνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), αφήνοντας αιχμές για πολιτική συμπαιγνία με στόχο τον εκφυλισμό της διαδικασίας.

Αν και πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες η προκαταρκτική επιτροπή, το ΚΚΕ είχε εκφράσει εξαρχής την άποψη ότι μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες. Ακόμη κι αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στην υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την ΠΕ, αν επιχειρηθεί να μη γίνει έρευνα επί της ουσίας κι αν δεν κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.


«Δυστυχώς, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συζητούν το ζήτημα της αρμοδιότητας, ή μη, της επιτροπής για τα συγκεκριμένα ζητήματα και σε αυτή την παρελκυστική προσπάθεια βρίσκουν, δυστυχώς, στήριξη και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν επαναφέρουν το ζήτημα περί ακυρότητας συγκρότησης της επιτροπής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι το ΚΚ δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της ΠΕ. Όπως διευκρίνισε, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη λειτουργία της επιτροπής κι εφόσον διαπιστώσει ότι σκοπεύει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, θα επανεξετάσει ενδεχομένως τη στάση του.

Ο βουλευτής εκτίμησε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από την επιτροπή, βάσει των τοποθετήσεων στη σημερινή συνεδρίαση.


Πηγή : virus