ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Υπόθεση Novartis: Διερευνώνται οι ευθύνες 10 κορυφαίων πρώην κυβερνητικών στελεχών

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση Novartis, καθώς η Εισαγγελία καλείται να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών Υγείας και Οικονομικών, αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργών, της περιόδου 2006 – 2015.

Τα αδικήματα για τα οποία διερευνώνται οι ευθύνες δέκα κορυφαίων πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών δύο πρώην Πρωθυπουργοί , οι Αντ. Σαμαράς και Π. Πικραμμένος, αφορούν σε απιστία και σε δωροδοκία. Ωστόσο, οι εν λόγω κατηγορίες εις βάρος πρώην Υπουργών και Πρωθυπουργών έχουν ήδη παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Βέβαια, ποινική δίωξη για δωροδοκία έχει ήδη ασκηθεί σε ένα μόνο υψηλόβαθμο στέλεχος της πολυεθνικής, στο οποίο επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στη Βουλή αποστέλλονται και αναφορές εις βάρος του Π. Κουρουμπλή, πρώτου Υπουργού Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, διερευνώνται και πιθανές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος εις βάρος των πολιτικών προσώπων, παρότι οι άλλες δύο κατηγορίες έχουν παραγραφεί.


Πηγή : virus