ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δωρεάν σεμινάριο εκμάθησης ΚΑΡΠΑ στην Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία


Δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" (περίπτερο 8, δεύτερος όροφος) στη ΔΕΘ και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ανακοίνωση της Εταιρείας. 
"Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές της χώρας, πρωτεργάτης κοινωνικών δράσεων, πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα για πολίτες.
Με την πεποίθηση ότι αποτελεί προτεραιότητα η εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε κρίσιμα θέματα υγείας, διοργανώνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (Περίπτερο 8, 2Ος όροφος) στους χώρους της ΔΕΘ, δωρεάν Σεμινάριο στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας (υπαλλήλους δημόσιων οργανισμών, επαγγελματίες υγείας, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, φοιτητές, μέλη συλλόγων και φορέων κ.ά.), γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, τον οργανισμό Kids save Lives (Τα παιδιά σώζουν Ζωές) και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και άλλων φορέων και συλλόγων.
Οι 50 εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι Ιατροί και νοσηλευτές και στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Στόχος του 4ωρου Workshop (το οποίο περιλαμβάνει τόσο προφορικό όσο και πρακτικό μέρος με χρήση προπλασμάτων και απινιδιστών) είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή σε περίπτωση που κάποιος συνάνθρωπός τους πάθει καρδιακή ανακοπή.
Καρδιακή Ανακοπή είναι η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας και της αναπνοής με τελικό αποτέλεσμα την ανεπαρκή παροχή οξυγονωμένου αίματος στα ζωτικά όργανα. Κάθε 45 δευτερόλεπτα μία Καρδιακή Ανακοπή συμβαίνει στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους, χωρίς προειδοποιητικά σημεία.
Στη χώρα μας το φαινόμενο ανακοπών -ακόμα και σε νέους ανθρώπους ή αθλητές- είναι συχνό, καθώς 7.000 ανακοπές συμβαίνουν σε δημόσιους ή αθλητικούς χώρους.
Επομένως στο συγκεκριμένο δωρεάν σεμινάριο, το μεγαλύτερο που θα έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, εκατοντάδες πολίτες θα αποκτήσουν τεχνικές και δεξιότητες που μπορεί να σώσουν μια ζωή.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και οι συνεργαζόμενοι φορείς καλούν τους πολίτες σε ενεργό συμμετοχή για μια κοινωνική δράση που είναι αναμφισβήτητα επ’ ωφελεία της ανθρώπινης υγείας. Για δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες (έως τις 6/2) στο seminarthessaloniki@gmail.com (με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και προσωπικό email).