ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

20 νέα ΜΗΣΥΦΑ ετοιμάζονται για την αγορά

Είκοσι νέα ΜΗΣΥΦΑ ετοιμάζονται να μπουν στην αγορά, με τις νέες τιμές τους να βρίσκονται από σήμερα υπό συζήτηση στον ΕΟΦ.
Για τα προϊόντα αυτά, οι φαρμακευτικές υπέβαλαν αίτηση για τιμολόγηση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 - από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο- και ο ΕΟΦ προχώρησε στον υπολογισμό των τιμών τους, είτε βάση των τριών φθηνότερων της Ευρώπης είτε βάσει συσχετισμού των τιμών με προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, προκειμένου να υπολογίσει τις ενδεικτικές τιμές τους. (Υπενθυμίζουμε ότι οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ έχουν απελευθερωθεί και οι εταιρίες δεν υποχρεούνται να κυκλοφορούν τα συγκεκριμένα φάρμακα με τις προτεινόμενες τιμές που εγκρίνονται από το υπουργείο Υγείας).
Ο ΕΟΦ δημοσιοποίησε τις νέες τιμές προχθές και σήμερα οι φαρμακευτικές μπορούν δια ζώσης να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία και να τεκμηριώσουν τη θέση τους για πιθανή υψηλότερη τιμή, σε συνάντηση με το τμήμα τιμολόγησης φαρμάκων του ΕΟΦ ως τις 2 το μεσημέρι.
Στα νέα ΜΗΣΥΦΑ, περιλαμβάνονται 10 γενόσημα, 6 υβριδικά, ένα με αίτηση παραδοσιακής φυτικής προέλευσης και τρία με πλήρη αίτηση. Τα προϊόντα αυτά είναι δύο νέα είδη ακετυλοσαλυκιλικού οξέος, δύο παρακεταμόλες, τέσσερα βρογχολυτικά, μια αλοιφή με καμφορά, δύο αντιαλλεργικά, μια βιταμίνη, δύο φλαβονοειδή για αγγειακές φλεγμονές, μια καρνιτίνη, τέσσερις συνδυασμοί παρακεταμόλης για γρίπη, και ένα φυτικό σιρόπι για το βήχα. Τα νέα προϊόντα και οι προτεινόμενες τιμές τους επισυνάπτονται εδώ.
Στο μεταξύ σήμερα, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) θα παρουσιάσει μελέτης του ΙΟΒΕ με θέμα: «Η ανάπτυξη της αυτοφροντίδας και τα οφέλη στη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία».

Πηγή: healthmag