ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

1η Ημερίδα Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Σας προσκαλούμε στην 1Η Ημερίδα που διοργανώνει ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ «Αύριο, ένα νέο επάγγελμα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΘΕΑΤΡΟΝ – Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, 09.00 έως 19.00. 

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει  Ομιλίες με σημαντικούς εισηγητές και θέματα , σχετικά με τον νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο φαρμακοποιός και τις προκλήσεις που πρέπει να διαχειριστεί λόγω των σημαντικών αλλαγών, που αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας τάσης στη φαρμακευτική αγορά και στο χώρο της υγείας γενικότερα. 
Σκοπός του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ είναι να αναδειχθεί ο κρίσιμος  ρόλος του φαρμακείου στην πρόληψη, στη φροντίδα υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ασθενούς στα επόμενα χρόνια.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, 09.00 έως 19.00
 ΘΕΑΤΡΟΝ Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
 Πειραιώς 254 - Ταύρος 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09:00 Προσέλευση - Εγγραφές - Καφές

09:30 - 10:00
Χαιρετισμοί
Κωνσταντίνος Πάνος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ
Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Γιώργος Γιαννόπουλος, Γενικός Γραμματέας του  Υπουργείου Υγείας

10:00 - 10:45
Οι μεταβολές στον χώροτης υγείας και στην αλυσίδα διανομής του φαρμάκου στον Δυτικό κόσμο.
Ποιες είναι οι δυνάμεις που επιδρούν στη λειτουργία των φαρμακείων και της φαρμακευτικής πρακτικής.
Οι οικονομικές συνθήκες απαιτούν βελτίωση της απόδοσης, τα συστήματα υγείας απαιτούν θεραπευτική αποτελεσματικότητα, οι ασθενείς προσδοκούν βελτίωση της υγείας τους συνολικά και όχι μόνο απουσία αναπηρίας ή νόσου και τα φαρμακεία της κοινότητας χρειάζονται επιχειρηματική λειτουργία, που να επιτρέπει στα παραπάνω να εκπληρωθούν.
Λευτέρης Μαρίνος, MPharm,MSc στη Φαρμακογνωσία βιοδραστικών φυσικών προϊόντων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής

10:45 - 11:30
Προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της υγείας, φαρμακείωνκαι φαρμακοποιών.Ο κόσμος αλλάζει με πολλές επιδράσεις στον τομέα της υγείας. Ο πληθυσμός γηράσκει, οι χρόνιες παθήσεις αυξάνονται, οι δημόσιες δαπάνες υγείας συμπιέζονται συνεχώς και υπάρχουν διαφορετικά οικονομικά μοντέλα στη διαμόρφωση τιμών και αποζημιώσεων για τα νέα φάρμακα.
Τα τελευταία χρόνια τα φαρμακεία στις Λατινικές χώρες προσπαθούν να αναπτύξουν νέες προσεγγίσεις και νέες φαρμακευτικές υπηρεσίες για να δώσουν προστιθέμενη αξία στη διανομή του φαρμάκου.
Είναι όμως έτοιμο το υπάρχον μοντέλο  φαρμακείων και συνεταιρισμών φαρμακείων για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στο μέλλον;Diogo Gouveia, Μέλος του ΔΣ της Udifar (Πορτογαλικός Συνεταιρισμός Φαρμακείων)Ομιλία στα Αγγλικά. Παραλάβετε τον μεταφραστικό εξοπλισμό από την είσοδο της Αίθουσας.

11:30 - 12:00 Διάλειμμα-Σνακ

12:00 - 13:00
Ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση των ασθενών με υπέρταση στον 21ο αιώνα.Ανάλυση του σημαντικού ρόλου και της αξιοσημείωτης δυναμικής των φαρμακοποιών στη διαχείριση των υπερτασικών ασθενών, καθώς  και των θέσεων και  οδηγιών,  τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  όσο και  των  Κέντρων Διαχείρισης και Πρόληψης Νοσημάτων στην Αμερική (US CDC)
Eoin OBrienΚαθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας,Conway Institute of Biomolecular and Biomedical ResearchΠανεπιστημιακό Κολλέγιο Δουβλίνου, Ιρλανδία
Ομιλία στα Αγγλικά. Παραλάβετε τον μεταφραστικό εξοπλισμό από την είσοδο της Αίθουσας.
13:00 - 14:30
Το αύριο των φαρμακευτικών υπηρεσιώνκαι οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή τους.Οι σύγχρονες ανάγκες, απαιτούν από τον φαρμακοποιό και από το φαρμακείο τον αναπροσανατολισμό τους, με βασικό αιτούμενο την παροχή εξειδικευμένων φαρμακευτικών υπηρεσιών που θα καθιστούν την φαρμακοθεραπεία αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη και καλύτερα εφαρμόσιμη, καθώς επίσης και υπηρεσιών ευρύτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα συμβάλλουν στο ευ ζην του ασθενή, στην αποδοτικότερη λειτουργία των συστημάτων υγείας, και στην εξοικονόμηση πόρων για την Πολιτεία.Βασίλειος ΜπιρλιράκηςΜPharm, MBA - Διοίκηση Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, MSc Φαρμακευτική Φροντίδα & Διαχείριση Φαρμακοθεραπείας
Για πρώτη φορά η παρουσίαση θα γίνει με καινοτόμο βιωματικό τρόπο!

14:30 - 15:00 Διάλειμμα - Σνακ
15:00 - 15:45
Η λειτουργία της επικοινωνίαςστην αποτελεσματική φροντίδα του ασθενή.Η ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού, είναι το μέλλον του επαγγέλματος!Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε σε 3 περιπτώσεις Επικοινωνίας:
1η: Ενεργός Εκτέλεση της Συνταγής,
2η: Συμβουλή σε θέματα πρόληψης και
3η: Επικοινωνία κατά τη ζήτηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος.
Η σπουδαιότητα  της αλλαγής στηνεπικοινωνία μας με τον ασθενή.Λειτουργίες και πρακτικές για ακόμη περισσότερο  ικανοποιημένους ασθενείς.
Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού PHARMACYmanagementKAIΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

15:45 - 16:15 Διάλειμμα - Σνακ
16:15 - 17:15
Στρογγυλό Τραπέζι: Αύριο, Ένα Νέο Επάγγελμα
Ο κάθε συμμετέχων φαρμακοποιός θα παρουσιάσει σύντομα τη δική του εμπειρία στην εφαρμογή υπηρεσιών υγείας και θα γίνει συζήτηση, για την αναγκαιότητα να μπει το επάγγελμα σε μια νέα γραμμή πλεύσης, για τα οφέλη που θα αποκομίσουν αν θα υιοθετήσουν αυτές τις νέες σύγχρονες πρακτικές και φυσικά για τη νέα δομή συνεργασιώνπου πρέπει να αναζητήσει το επάγγελμα.Συντονιστής:
Νατάσα Σπαγαδώρου, Δημοσιογράφος Υγείας
Συμμετέχουν οι Φαρμακοποιοί:
Αγγελική Καραμπούλα,(Σύρος)
Αναλύοντας τη σημερινή δυσμενή θέση των φαρμακείων, με τον πελάτη να ζητάει όλο και περισσότερα, πώς η επιχείρηση φαρμακείο θα επιβιώσει; Κρατώντας κοντά την πελατεία της! Η πρακτική των υπηρεσιών υγείας από το φαρμακείο μας, στηρίζεται στη δημιουργία στενότερης σχέσης με τον πελάτη. Οι ενέργειές μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι: συναντήσεις συμβουλευτικής στα θέματα υγείας, οργανωμένο πλάνο υποστήριξης χρόνιων ασθενών, εκτάκτων περιστατικών ή άλλων ομάδων όπως εγκύων μητέρων κλπ, συνεχής παρακολούθηση και συνεργασία με τις υπόλοιπες ειδικότητες υγείας, γιατρούς, διαιτολόγους, γυμναστές και κυρίως με εύρωστες επιχειρήσεις όπου υπάρχουν οικονομίες κλίμακας.

Στέλιος Σιδηρόπουλος, (Πόρτο Ράφτη)

Μετά από 25 χρόνια στον χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ήρθε η ώρα να καθίσω πίσω από τον πάγκο και να αντιμετωπίσω τις πραγματικές ανάγκες τόσο του ασθενή όσο και του φαρμακοποιού.
Ο πρώτος μου στόχος ήταν να χαρτογραφήσω το πελατολόγιο μου. Οι λόγοι είναι:
• Να διασφαλίσω ότι δεν θα έχανα κανένα ασθενή μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού,
• Να κερδίσω πίσω τους δυσαρεστημένους και
• Να κατανοήσω καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες τους και ανάλογα να σχεδιάσω συγκεκριμένες δράσεις.
Μια από τις δραστηριότητες είναι και η κάρτα επιβράβευσης καθώς επίσης και ενημερώσεις μέσω SMS.
Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να διατηρήσω τους ασθενείς αλλά και να κερδίσω καινούργιους.

Πιπεράκη Ίνα,PhD Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας της Βαρκελώνης(Μελίσσια)
Αναφορά στα είδη υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας τα οποία μπορούμε σήμερα να εφαρμόσουμε στο φαρμακείο. Μέσα σε ένα κλίμα κρίσης παγκοσμίως σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, θα δοθεί έμφαση στο όφελος από τις υπηρεσίες αυτές για τον ασθενή, για τον φαρμακοποιό αλλά και για τον έλεγχο στη δαπάνη υγείας.

Δουβή Ντίνα,(Άνοιξη)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υψηλή κοινωνική και οικονομική ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών στο φαρμακείο,ιδίως εκείνων πουσχετίζονταιμε την πρωτογενή πρόληψη, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την μέτρηση και παρακολούθηση κάποιων δεικτών υγείας, κ.α, μπορεί να δικαιολογήσει τον παράγοντα κόστους.Το φαρμακείο μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί από χώρο «απλής χορήγησης», σε χώρο παροχής «ολοκληρωμένης υπηρεσίας φαρμακευτικής υποστήριξης & συμβουλευτικής» και η προοπτική αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών τολμηρών και καινοτόμων πρωτοβουλιών κάποιων πρωτοπόρων συναδέλφων, που θα καταφέρουν όμως πρώτα να… επιβιώσουν από την τρέχουσα λαίλαπα της αγοράς.

17:15 - 18:00
Συζήτηση με το Ακροατήριο και Συμπεράσματα της Ημερίδας
Θανάσης  Μουχτής, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.