Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

ΕΟΠΥΥ: Νέος ΕΚΠΥ στο τέλος του έτους, δια χειρός Σωτήρη Μπερσίμη

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Νέο Ενιαίο Κανονισμών Παροχών Υγείας, ετοιμάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μέχρι τέλος του έτους.

Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι να δημιουργηθεί ένας απλοποιημένος νέος ΕΚΠΥ, προς όφελος του ασφαλισμένου αλλά και της δημόσιας υγείας, ένας Κανονισμός, ξεκάθαρος και διαφανής, ο οποίος δεν θα μπερδεύει, αλλά θα δίνει λύσεις για όλους τους Έλληνες που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό.


Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Κανονισμός δεν θα περιέχει τιμές αποζημίωσηςγια τις ιατρικές εξετάσεις ή για τα αναλώσιμα, τις συσκευές, τα σκευάσματα ειδικής διατροφής κλπ, κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα, με μία σειρά υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, που θα εκδώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και να απλοποιήσει τα πράγματα στον Οργανισμό –έχει φανεί άλλωστε αυτό ξεκάθαρα στους 20 μήνες στους οποίους βρίσκεται στο τιμόνι- καθώς διαθέτει και τις γνώσεις και το απαιτούμενο... τσαγανό για το έργο αυτό.

Το μεγάλο στοίχημα του κ. Μπερσίμη, παραμένει πάντα ο εξορθολογισμός των δαπανών διότι όπως συχνά αναφέρει, το πράγμα είχε ξεφύγει για τα καλά με την προκλητή δαπάνη σε πολλά επίπεδα. Ήρθε η ώρα, να εξορθολογιστούν οι δαπάνες μέσα από νέες σταθερές συμβάσεις με όλους τους παρόχους υγείας, ώστε να γνωρίζουν ενδελεχώς οι ασθενείς τι έχουν να πληρώσουν, αλλά ταυτόχρονα, να τεθούν και ποιοτικοί στόχοι στις παροχές υπηρεσιών υγείας και στα φαρμακευτικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, και μέσα από αυτήν την διαφανή διαδικασία, θα είναι όλοι κερδισμένοι δηλαδή ασφαλισμένοι, πάροχοι και φυσικά το κράτος.


Πηγή : onmed