ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κατεβαίνουν στο δρόμο οι διαβητικοί –Ζητούν άμεση λύση από τον ΕΟΠΥΥ στα προβλήματα με τα αναλώσιμα

Στα όρια τους έφτασαν οι ασθενείς με διαβήτη που ζουν έναν ατελείωτο Γολγοθά με τα συνεχή εμπόδια που βάζει ο ΕΟΠΥΥ στην πρόσβαση τους στα αναλώσιμα υλικά και εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις ζητώντας από τον Οργανισμό να δώσει μια οριστική λύση στο προβλήματα που εντείνονται συνεχώς με αποκορύφωμα την απόφαση φαρμακευτικών συλλόγων να προχωρήσουν σε αναστολή της πίστωσης για τα αναλώσιμα προς τον ΕΟΠΥΥ από 1η Αυγούστου αν δεν πληρωθούν. 


Με τις νέες μειωμένες τιμές στα αναλώσιμα υλικά και την σημαντική μείωση στο κλειστό προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το Διαβητολογικό Υλικό από 92 εκατομμύρια που ήταν πέρσι, σε 60 εκατομμύρια φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) είχε προειδοποιήσει με επιστολή της τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ότι είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν μία σειρά προβλημάτων στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας τους.

Παράλληλα είχε εκφράσει τους φόβους της ότι υπάρχει κίνδυνος να αποχωρήσουν εταιρείες που διαθέτουν ποιοτικά και αξιόπιστα προϊόντα στη χώρα μας, τα οποία θα αντικατασταθούν με κατώτερης ποιότητας αναλώσιμα υλικά, τα οποία, όμως, δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και βλάπτουν παρά ωφελούν τον πάσχοντα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του και την ίδια του τη ζωή.

Επίσης η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή ζητούσε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη στις 27 Ιουλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. «Μέχρι και σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατόν από πλευράς ΕΟΠΥΥ» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Μέσα σε όλα αυτά έρχεται τώρα επιπλέον να προστεθεί και το πρόβλημα με τα απλήρωτα φαρμακεία, τα οποία οδεύουν προς τη διακοπή παροχής αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη από 1η Αυγούστου» τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καλεί στις 27 Ιουλίου 2017 όλους εκείνους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και τους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συγκεντρωθούν έξω από τον αυλόγυρο των γραφείων του ΕΟΠΥΥ (Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι) στις 10:00 πμ, ώστε να επιτύχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το επιθυμητό ραντεβού με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, το οποίο και εξακολουθούν να ζητούν για την ίδια μέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

«Πρέπει να δοθεί λύση τώρα στα προβλήματα που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ σε 1.000.000 ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επανειλημμένα έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ την αύξηση του προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά το διαβητολογικό υλικό κατά 17 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή από 60 σε 77 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφάλιση την παρουσία κατάλληλων ποιοτικών αναλώσιμων υγειονομικών υλικών διαβήτη σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.


Πηγή : weekihealth