ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Με την πλάτη στον τοίχο ο Σωτήρης Μπερσίμης - Έντονη η δυσφορία του υπουργείου Υγείας!

Κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται εδώ και καιρό ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης, καθώς ακόμη και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεν κρύβουν πλέον την έντονη δυσφορία τους σχετικά με τους χειρισμούς του Σωτήρη Μπερσίμη έναντι όλων των "μετώπων" τα οποία έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, με τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς με διαβήτη κυρίως.


Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές , τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και τα συνδικαλιστικά στελέχη των φαρμακοποιών της χώρας μας πνέουν τα μένεα κατά του Σωτήρη Μπερσίμη, τον οποίον κατηγορούν ανοιχτά ότι υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, χωρίς όμως, να είναι σε θέση να τηρήσει τα υπεσχημένα, ιδιαιτέρως όσον αφορά το "μέτωπο" της αποπληρωμής των φαρμακοποιών.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης έχει στις 9.30 π.μ. της Πέμπτης 20 Ιουλίου συνάντηση με τους εκπροσώπους των διαβητικών ασθενών, για το θέμα των τιμών των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη, αλλά φαντάζει ως πολύ δύσκολο για τον ίδιον να καταφέρει τελικά να κλείσει το "μέτωπο" το οποίο έχει ανοίξει με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων - Σωματείων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει πληροφορηθεί από την πρώτη στιγμή ότι ο Σωτήρης Μπερσίμης προσήλθε, ως μη όφειλε, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές των φαρμακοποιών, σε... ενημερωτική εκδήλωση του υποψηφίου για την προεδρία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και στελέχους της Ν.Δ. Απόστολου Βαλτά!

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε πολύ θετικό κλίμα θεωρούν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ότι κινούνται οι νέες προτάσεις τις οποίες παρουσίασε ο Σωτήρης Μπερσίμης για το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής του κλάδου, αλλά, όπως οι ίδιοι αναφέρουν , "υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον αμφιλεγόμενο βαθμό της αξιοπιστίας του προσώπου, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ"...


Πηγή : ygeia360