ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Γιώργος Κιοσές: «Περί εκλογών ΠΦΣ ο λόγος…»

Χωρίς να είμαι νέος στα επαγγελματικά κοινά, είμαι νέος αντιπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον ΠΦΣ μας, όπου το Σάββατο ψηφίζουμε για να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όταν καταρτίζονταν οι 11(!!!!) συνδυασμοί, με πλησίασαν διάφοροι με σκοπό να πλαισιώσω τα ψηφοδέλτιά τους, προφανώς σαν “φρέσκος βασιλικός στη γλάστρα”.

Απλή αριθμητική: Τα 11 ψηφοδέλτια απευθύνονται σε 178 αντιπροσώπους, από τους οποίους οι 80 είναι υποψήφιοι. (sic!)  Το κυριότερο όμως είναι το γεγονός ότι οι καταστάσεις επηρεασμού ψηφοφόρων είναι δεδομένες και εν πολλοίς παγιωμένες.


Η απάντηση μου ήταν: ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.

Δεν πρόκειται για υπερβολή αν σκεφτεί κανείς ότι οι προαλειφόμενοι, ως ηγετικές φυσιογνωμίες, για το νέο ΔΣ μετρούν από 63 έως και 71 χρόνια ζωής. Κοντά τους βέβαια υπάρχουν και κάποιες νέες ηλικιακά εκφάνσεις τους, αλλά δυστυχώς με νοοτροπίες ακόμη πιο παρωχημένες. Αρκεί να έχουν τον τίτλο του εκλεκτού σε ένα ΔΣ που έτσι κι αλλιώς αποφασίζει και ενεργεί για λογαριασμό τους.

Από καιρό παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο ευρύτερο περιβάλλον της Υγείας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο περισσότερο αναλύω γεγονότα, τόσο λυπάμαι  για τη διοίκηση του ΠΦΣ που απέρχεται κι επιθυμεί να επανέλθει για να μας «σώσει» και πάλι…

Το επαγγελματικό μας σύμπαν κατέρρεε κι αυτοί…
«ΚΕΡΔΑΜΕ ΑΦΟΥ»

 Όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής περίθαλψης βρίσκονται σε κινητικότητα κι αναβρασμό με ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική πρόθεση αλλά εμείς…
 «ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ»

 Φιλολαϊκοί που έχουν επιχειρηματικά πλάνα για πάρτη τους, αγκαλιά με τους επιχειρηματίες που στηρίζουν την επιτυχία τους σε κλειστές αγορές.
«ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΤΟΝ ΠΦΣ ΑΦΟΥ»

Σε ποια προοπτική συνολικής βελτίωσης απευθύνονται, όταν τα λόγια τους, κι εδώ και καιρό κι οι πράξεις τους, δεν πείθουν ούτε εμένα, ούτε τους Συναδέλφους, ούτε την Κοινωνία, ούτε τους ασθενείς-πελάτες μας, ΚΑΝΕΝΑΝ;

Απέναντι σε ένα φτωχοποιημένο κόσμο που έχει τα παιδιά του νέο-μετανάστες στο εξωτερικό, επιδεικνύουν το βολεμένο εαυτό τους.

Προβάλλουν ως ΥΒΡΙΣ έναντι των δραματικά επίσης φτωχοποιημένων  Φαρμακοποιών.

Γι' αυτό κι αγανακτούν με τον κάθε έναν από εμάς που τους φωνάζει:

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ»


Ακόμη μεγαλύτερη θλίψη αισθάνομαι με τα παραμύθια για την Ευρώπη.


Απλή λογική: Την ώρα που εκπνέει το Πρόγραμμα της ΕΕ για την Υγεία μέχρι το 2020 και ήδη προετοιμάζεται το νέο πρόγραμμα 2020-2030, στον ΠΦΣ χαράζουμε στρατηγικές για το 2017!!!

Σε ένα τέτοιο προωθούμενο ΔΣ λοιπόν, αν μη τι άλλο, θα είχα συνειδησιακό πρόβλημα να συμμετέχω.

Οι έμπειροι μεγάλοι έχουν πλούσιες εμπειρίες από ένα ωραίο και μεγάλο χθες που μας τελείωσε. Δεν έχουν ιδέα όμως πώς θα προχωρήσει το σήμερα και το αύριο ίσως γιατί θα είναι συνταξιούχοι.

Ο κύριος κορμός του κλάδου όμως έχει μπροστά του 30 χρόνια και μικρά παιδιά να ζήσει και να καθοδηγήσει.

ΥΓ: Από τα παραπάνω εξαιρώ συγκεκριμένους, μισής θητείας πρώην διοικούντες, που άγρια και άδικα κατασυκοφαντήθηκαν. Ορισμένοι ιδεοληπτικοί-συμπλεγματικοί, κρυμμένοι πίσω από πληκτρολόγια, με μηδενική πρακτική αντίληψη των τραγικών εξελίξεων, έφεραν τους αδαείς εκλεκτούς τους στον ΠΦΣ και έτσι χάθηκαν 3 πολύτιμα χρόνια. Σας θυμίζει κάτι;


“Καθρέφτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.”


Κιοσές Γεώργιος-Κωνσταντίνος

Μέλος Δ.Σ Φ.Σ Θεσσαλονίκης
Αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ