Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων για συμπληρώματα διατροφής

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Την ανάκληση παρτίδων για συμπληρώματα διατροφής που διακινεί η ολλανδική εταιρεία NaskorSport BV αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Πρόκειται για τις παρτίδες EPRL629414, EPRL08315 και EPRW08315 του συμπληρώματος διατροφής Pre Rage, που προωθείται για την ενίσχυση των μυών, της ενέργειας και της συγκέντρωσης σε άτομα που γυμνάζονται. Το προϊόν ανακαλείται λόγω παρουσίας του μη εγκεκριμένου νεοφανούς τροφίμου (novel food) σαν συστατικό Agmantine Sulfate. Το προϊόν παράγεται στις ΗΠΑ από την εταιρεία Elite Labs LLC.
Επίσης ανακαλείται και η παρτίδα 602789 του συμπληρώματος διατροφής Shred Six Star της εταιρείας Lovate Health Sciences στον Καναδά. Πρόκειται για μια θερμογόνο φόρμουλα για την καύση των λιπών, η οποία στη συγκεκριμένη παρτίδα περιείχε τη μη εγκεκριμένη ουσίας yohimbine.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, οι επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά και να ενημερώσουν, επίσης, τον ΕΟΦ στην περίπτωση που τα προϊόντα εξήχθησαν σε άλλη χώρα.

Πηγή: farmakeutikoskosmos