ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

53 σκευάσματα του ΙΦΕΤ αναλαμβάνει η ΟΣΦΕ

Τα οφέλη από την εμπορική συνεργασία θα είναι πολλαπλά για τα συμβαλλόμενα μέρη. Η μείωση του χρόνου παράδοσης των φαρμάκων από τον ΙΦΕΤ και το οικονομικό κέρδος για την Logiscoop, τα βασικότερα οφέλη.

Σε προχωρημένες συζητήσεις για στρατηγική εμπορική συνεργασία, βρίσκονται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) και η εταιρεία logistics Logiscoop που εδρεύει στο Κορωπί. Η πληροφόρηση είναι ότι οι συζητήσεις αφορούν την ανάληψη από μέρους της δεύτερης της συνολικής διαχείρισης (αποθήκευση και διάθεση) ορισμένων σκευασμάτων που εισάγει ο ΙΦΕΤ. Οι πηγές μας λένε ότι οι συζητήσεις αφορούν 53 σκευάσματα. Η αξία των εν λόγω προϊόντων ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ και βεβαίως η Logiscoop SA θα παίρνει κάποιο ποσοστό (επί των πωλήσεων) για την παροχή υπηρεσιών που θα προσφέρει. Εντός των ημερών όπως ακούγεται υπογράφεται και το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας.


Αναμφίβολα, μία τέτοια συμφωνία αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τα συμβαλλόμενα μέρη. Το βασικότερο όφελος για τον ΙΦΕΤ είναι η χρονική επιτάχυνση στις παραδόσεις των φαρμάκων του, ενώ από την άλλη η LogisCoop θα έχει ένα αξιόλογο οικονομικό όφελος στο ταμείο της.

Η Logiscoop που εγκανιάστηκε το 2013, ιδρύθηκε από την ΟΣΦΕ (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος) και τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών με σκοπό την αποθήκευση και διανομή φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι η ΟΣΦΕ αποτελεί, κατά πληροφορίες, τον βασικότερο μέτοχο της Logiscoop κατέχοντας πάνω από το 30% του μετοχικού της κεφαλαίου. Μέσω των 45 συνεταιρισμών φαρμακαποθηκών και των θυγατρικών τους, απευθύνεται άμεσα σε περισσότερα από 5.700 φαρμακεία αντιπροσωπεύοντας περίπου το 50% της ελληνικής αγοράς. Έτσι, η Logiscoop κατέχει μοναδική θέση όσον αφορά στη διασπορά των σημείων εμπορίας, αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Συνεργάζεται και αποστέλλει καθημερινά προϊόντα στην πλειονότητα των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών και Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών πανελληνίως.

Οι εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν έκταση 7.500 τ.μ. είναι διεθνών προδιαγραφών με καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες, ενώ σε αυτές συστεγάζεται και η ΠΑΝΣΥΦΑ (Πανελλήνια Συνεταιριστική Φαρμακοποιών).


Πηγή : iatronet