Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Ο Αλ.Τσίπρας στο υπ.Υγείας! Τι οδηγίες θα δώσει. Όλες οι πληροφορίες

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά άλλωστε σειρά επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.

Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν πριν το ταξίδι του στην Κίνα και θα συνεχιστούν και μετά.


Στα λημέρια του υπουργείου Υγείας αναμένεται να βρεθεί ακόμη και εντός της εβδομάδος λένε πληροφορίες , ενώ στενοί του συνεργάτες δεν αποκλείουν το γεγονός να βρεθεί στη Αριστοτέλους και μετά την Κίνα στην περίπτωση που δεν προλάβει.

Πάντως δε είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός ξεκινά την «περιοδεία» του στα υπουργεία από το Παιδείας και το Υγείας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για θέματα κοινωνικής πολιτικής που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει και μία επικαιρότητα δεδομένου ότι άμεσα θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην οποία στηρίζει πολλά η κυβέρνηση για τη βελτίωση του κοινωνικού της προφίλ.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη , ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας στο να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), ώστε να μπορούν να επισκέπτονται το «γιατρό στη γειτονιά τους οι πολίτες σε όλη τη χώρα».

Αναμένεται να αναφερθεί επίσης – λένε πηγές – και στις προσλήψεις που θα γίνουν στις ΤΟΜΥ (περίπου 3000) και οι οποίες θα διευκολύνουν τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Γι αυτό και δε θεωρείται τυχαίο ότι η τροπολογία για τις ΤΟΜΥ ψηφίστηκε νωρίτερα από το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια.

Ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες θα ζητήσει επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιταχύνει το έργο της και στα νοσοκομεία ώστε να «βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών».

Φυσικά θα μιλήσει και για τις λίστες χειρουργείων που έχουν μπει σε εφαρμογή σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, έστω και με προβλήματα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το «γρηγορόσημο» και η πελατειακή σχέση γιατρών και ασθενών.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους ήταν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.


Πηγή : healthreport