ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πανστρατιά από τους επαγγελματίες Υγείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών

Γιατροί, φαρμακοποιοί και φυσικοθεραπευτές κάνουν λόγο γιαι απειλή “λουκέτου” των μικρομεσαίων ιατρείων και φαρμακείων, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική διάταξη.

Την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών της Υγείας προκαλεί το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να αφαιρούνται τα ακαθάριστα έσοδα.


Γιατροί, φαρμακοποιοί και φυσικοθεραπευτές κάνουν λόγο για απειλή “λουκέτου” των μικρομεσαίων ιατρείων και φαρμακείων, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική διάταξη.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη νέα ρύθμιση.

Σημειώνει πως – παρά την έκπτωση του 15% για το 2018 – οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή, προβλήματα για τα οποία καταβάλλουμε προσπάθειες να εξαλείψουμε.

“Ο ιατρικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί, όπως και οι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες, να αντέξει το πρόσθετο αυτό βάρος, αλλά και η ελληνική οικονομία και ανάπτυξη θα δεχτεί στο σύνολό της πρόσθετο πλήγμα, το οποίο δεν θα μπορεί να αναταχθεί σύντομα”, σημειώνει το προεδρείο του ΠΙΣ, για να επισημάνει:

“Η καταστροφή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, η υπαλληλοποίηση του ιατρού και η βιομηχανοποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, δεν στοχεύουν μόνο τον ιατρό, αλλά και τον πολίτη που θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες.

Η συμφωνία που επετεύχθη με τους όρους αυτούς ενσωματωμένους, αυξάνει την αβεβαιότητα, ενισχύει την αγωνία και οδηγεί τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς στην απελπισία και στην προσπάθεια ανεύρεσης άλλων δρόμων για την επιβίωσή τους”.



Φαρμακοποιοί

Σε ανάλογο τόνο κινείται και η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Το προεδρείο του ΠΦΣ κάνει λογο για απαράδεκτη και φορομπηχτική ρύθμιση, με την οποία επιβάλλεται νέο “χαράτσι” στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Σύλλογος καλεί την υπουργό Εργασίας να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη, η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.


Φυσικοθεραπευτές

Το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών προκάλεσε και την αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Το προεδρείο του Συλλόγου υπογραμμίζει πως ο νέος νόμος που εφαρμόζεται (νόμος Κατρούγκαλου) επέφερε την πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς η τιμωρία του συνεπή φορολογούμενου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες:

“Θεωρήθηκε από την κυβέρνηση ότι το 'κίνημα της γραβάτας' εναντιώθηκε στο νομοσχέδιο για να υποστηρίξει τα συμφέροντά του.

Σε μόλις πέντε μήνες αποδείχτηκε πόσο πρόχειρο ήταν το όλο εγχείρημα. Το 'γονατογράφημα', όπως χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς το νέο νομοσχέδιο, οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και σε νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Με τις νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης επιχειρείται το αποτελείωμα του ελεύθερου επαγγελματία, του συνεπή φορολογούμενου, που τρομάζει και μόνο στην ιδέα της νέας λαίλαπας που θα ακολουθήσει.

Απορούμε αν οι κυβερνώντες μπορούν να διανοηθούν ποιός θα απομείνει στην Ελλάδα για να αντέξει τις παρανοϊκές ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, ποιός θα μπορεί να καταβάλει τις επιπλέον αυξήσεις όπως είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την συμφωνία με τους θεσμούς.

Εκτός και αν είναι σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια η παράδοση της αγοράς στα μεγάλα τραστ, η πλήρη φτωχοποίηση της κοινωνίας και η ένταξη όλων στα κοινωνικά συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων”.


Πηγή : iatronet