ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Aπάντηση του ΠΦΣ για δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Αθήνα, 6/4/2017 



Αρ. Πρωτ. 1130 
ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας


Με έκπληξη διαβάσαμε την διαδικτυακή ανάρτηση του κ. Θεοδοσιάδη σχετικά με τις δηλώσεις «Πόθεν Εσχες», όπου επιρρίπτει ευθύνες στο προεδρείο του ΠΦΣ για τον χειρισμό για ένα « τόσο σοβαρό θέμα».

Αν και κατανοούμε τις προεκλογικές σκοπιμότητες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε όμως πως το «Γραφείο Τύπου του ΦΣΘ» μία μέρα πριν στο ίδιο site, χαρακτηρίζει το όλο θέμα «ανούσια διαδικασία» και την απαξιώνει.



Θεωρούμε ότι ο κ. Θεοδοσιάδης δεν αντελήφθη το περιεχόμενο του εγγράφου το οποίο μεταφέρει απλώς τις συστάσεις του προϊσταμένου της υπηρεσίας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, που βρίσκεται στο κτίριο του ΣΔΟΕ , όπου ο νομικός σύμβουλος κ. Δημητρέλλος μετέβη κατ΄ εντολήν προέδρου μαζί με τον κ. Χατζημάρκου.

Προφανώς και δεν υπήρξε εντολή χειρισμού του θέματος αλλά διευκρινίσεων επ΄ αυτού. Αυτό εξάλλου έγινε με γραπτό ερώτημα.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ενώ μέχρι πρότινος με το θέμα ασχολούνταν η Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία, πρόσφατα η αρμοδιότητα έχει περιέλθει στο ΣΔΟΕ το οποίο και κινεί τις διαδικασίες.

Επιπροσθέτως ο κ Θεοδοσιάδης θα έπρεπε να γνωρίζει και το υπ΄ αριθμ. 1944/6.7.2016 έγγραφο που στάλθηκε στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους , ως συνέχεια του από 4.7.2016 ηλεκτρονικού μηνύματος που ήταν σχετικό με το θέμα. Και βεβαίως τότε δεν αντέδρασε με την ίδια επικριτική διάθεση.

Η θέση μας παραμένει η ίδια από τον Οκτώβριο του 2014, , ότι τα ΝΠΔΔ που δεν διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα δεν υπάγονται στον σχετικό νόμο άρα δεν προκύπτει υποχρέωση για τα μέλη των ΔΣ.

Ωστόσο δεν είναι συνετό ούτε και νόμιμο, να αποκρύψουμε την σχετική ενημέρωση που έχουμε, πράγμα που δεν μας απαγορεύει να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπως έγινε και στο παρελθόν.

Καταλήγοντας κατανοούμε την αναστάτωση που δημιουργεί αυτή η γραφειοκρατία αλλά οι καιροί αλλάζουν και είναι επικίνδυνο να ενεργούμε με καθαρώς συνδικαλιστικά κριτήρια. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα.



                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ