ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στην αγορά μπαίνουν 477 νέα φάρμακα - Ακολουθούν 142 αιτήσεις για τιμή

Ενστάσεις θα δέχεται το υπουργείο Υγείας ηλεκτρονικά, ως τις 24 Απριλίου.

Aναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Υγείας το Δελτίο Τιμών Νέων Φαρμάκων.

Το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει τιμές για 477 σκευάσματα, από τα 484 που αρχικά είχαν υποβάλει αίτηση για να πάρουν τιμή, ώστε να κυκλοφορήσουν στην αγορά.


Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, οι ενστάσεις επί του αναρτημένου δελτίου τιμών μπορούν να υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση med.price@moh.gov.gr της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, από αύριο και έως τις 24-04-2017.

Δείτε τις τιμές των νέων προϊόντων, εδώ.

142 νέα φάρμακα

Στο μεταξύ, ο ΕΟΦ προχώρησε τις διαδικασίες για τα 142 καινούρια φάρμακα που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του παραπάνω δελτίου τιμών νέων φαρμάκων, με αποτέλεσμα να ζητά από σήμερα μέχρι και τις 28 Απριλίου φύλλα έρευνας για τα νέα προϊόντα που περιμένουν τιμή για να κυκλοφορήσουν στη νέα αγορά.

Το αίτημα του ΕΟΦ, αφορά προϊόντα αναφοράς, γενόσημα, υβριδικά, και τα στοιχεία που θα κατατεθούν από τις φαρμακευτικές για την τιμολόγησή τους, θα υπολογιστούν με τη συναλλαγματική ισοτιμία της 1 Μαρτίου 2017.

Η υποβολή των στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται κατά την ανατιμολόγηση.

Στη λίστα τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων θα συμπεριληφθούν μόνο τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από 1-2-2017 έως 31-3-2017 και είναι πλήρη.

Δείτε τον κατάλογο με τα νέα προϊόντα που είναι υποψήφια για τιμή, εδώ.



Πηγή : healthmag