ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Το πρώτο βήμα για την ανατιμολόγηση φαρμάκων

Το βηματισμό του φαίνεται πως έχει βρει για τα καλά ο ΕΟΦ, ο οποίος ανοίγει τις διαδικασίες ανατιμολόγησης, καλώντας τις εταιρίες να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις. Στόχος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι η διαδικασία ανατιμολόγησης να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

Ο ΕΟΦ ανήρτησε τον κατάλογο με τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα ανατιμολογηθούν και καλεί όσους ΚΑΚ το επιθυμούν να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις που θα αφορούν, όμως, «αποκλειστικά και μόνο σε προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων». Τα αιτήματα υποβάλλονται στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ.


Τα 8206 προϊόντα του κατάλογου προς ανατιμολόγηση αποτελούν το σύνολο των φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα περιλαμβάνονται στο δελτίο τιμών (ΜΗΣΥΦΑ, προϊόντα αρνητικής λίστας, προϊόντα αίματος κλπ).

«Αιτήματα διαγραφής πρέπει να υποβάλλονται μόνο στην περίπτωση που ο ΚΑΚ επιθυμεί να αποσύρει το προϊόν του από την αγορά», διευκρινίζει ο ΕΟΦ, ενώ για την υποβολή στοιχείων/φύλλων έρευνας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση. Συναλλαγματική ισοτιμίας που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτή της 1ης Μαρτίου 2017.

Η διαδικασία για την προσθήκες/ διαγραφές θα είναι ανοικτή από σήμερα έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 17-03.

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ – ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ


Πηγή : virus