ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

“Προαναγγελία” επένδυσης στην Υγεία από κυβερνητικά χείλη

Σούσουρο προκάλεσε μια σύντομη αναφορά του υφυπουργού Ανάπτυξης στο ραδιόφωνο του Alpha για επικείμενη ανακοίνωση μεγάλης επένδυσης στο χώρο της Υγείας.

Αν και ο Στ. Πιτσιόρλας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες και το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες, η σκέψη των περισσοτέρων πήγε σε μια συμφωνία που φέρεται πως θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο λόγος για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα, της εταιρίας που διαχειρίζεται το iδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan, από την εταιρία επενδύσεων CVC Capital Partners.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αντίτιμο της εξαγοράς θα κυμαίνεται γύρω στα 90 εκατ. ευρώ και πως οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και αναμένεται να ανακοινώσουν τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Πιτσιόρλας, βέβαια, μίλησε για ανακοίνωση ακόμη και αύριο….

Την ίδια ώρα, το πλειοψηφικό πακέτο της APIVITA απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG, εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσης της APIVITA, με τη συμφωνία εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της ελληνικής εταιρίας, η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. “Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρίας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο. Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της APIVITA θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο”, αναφέρεται. Ο Ν. Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA.


Πηγή : virus