ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κ.Θεοδοσιάδης: Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος;

Οι φαρμακοποιοί σ' όλη τη χώρα κοντεύουν να "τρελαθούν". Η ιστορία με το e-ΔΑΠΥ εξελίχθηκε σ' ένα μαρτύριο άνευ προηγουμένου. Η γελοιοποίηση και του ΕΟΠΥΥ και του ΠΦΣ, που πάνε μαζί χεράκι-χεράκι, έχει σπάσει τα κοντέρ.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε μετά την υπογραφή της η νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, επισημάναμε τις πολλές αδυναμίες της. Δυστυχώς οι αδυναμίες της και η προχειρότητά της ξεπέρασαν και τις πιο απαισιόδοξες αναλύσεις.

Άραγε πως αισθάνονται οι κ.κ. Λουράντος και Ζήκας που έσπευσαν την επομένη της
Πρωτοχρονιάς, πρωί-πρωί, να υπογράψουν την νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ φωτογραφιζόμενοι πανευτυχείς με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον Υπουργό Υγείας; Και όχι μόνο αυτό. Ξεκίνησαν από την επόμενη μέρα την προπαγάνδα της δήθεν μεγάλης επιτυχίας του κλάδου, που πάλι δήθεν θα μεγάλωνε τον τζίρο μας, θα μας αναβάθμιζε επιστημονικά και θα άνοιγε λεωφόρους ανάπτυξης των φαρμακείων. Ο ορισμός της αυτοεπιβράβευσης!!!

Αλλά ακόμη και σήμερα που έσπασε κάθε ρεκόρ αγανάκτησης των φαρμακοποιών οι ίδιοι άνθρωποι είναι περήφανοι για το "έργο" τους. Θαυμάστε τους!!! Ούτε ίχνος αυτοκριτικής. Ούτε μια συγνώμη. Και φυσικά ούτε μια παραίτηση. Που τέτοιες ευαισθησίες. Οι ίδιοι δεν φταίνε για το παραμικρό. Φταίνε οι φαρμακοποιοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν το μεγαλείο των αποφάσεών τους και των ενεργειών τους. Αλλά τι να περιμένει κανείς, σε τι να ελπίζει αφού ούτε τη διεύθυνση αποστολής των φακέλων δεν μπορούν να υποδείξουν σωστά; Αυτοί οδηγούν τον κλάδο από το κακό στο χειρότερο.

Αν δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, είναι διπλά επικίνδυνοι. Ευτυχώς το έχουν αντιληφθεί όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας.

Για την ΑΕΣΠ 
Κυριάκος Θεοδοσιάδης