ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ - ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Αθήνα 1/3/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Α) Συνεχίζουμε να εκτελούμε χειρόγραφες συνταγές αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη, μέχρις ότου οι γιατροί ενημερωθούν για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και την υποχρέωσή τους, να εκδίδουν πλέον τέτοιου είδους συνταγές. Καθ’ όλη την διάρκεια του Μαρτίου, εκτελούμε τις συνταγές όπως μέχρι σήμερα, καταχωρώντας τες στο νέο e-ΔΑΠΥ και εκτυπώνοντας μετά την καταχώρησή τους το ηλεκτρονικό έντυπο, το οποίο επισυνάπτουμε πίσω από την γνωμάτευση.

Β) Κλείνοντας τα αναλώσιμα , σκευάσματα ειδικής διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον μήνα Ιανουάριο, εκδίδουμε τιμολόγιο με ημερομηνία 31/1/2017 ή με ημερομηνία εντός του Φεβρουαρίου ανάλογα με το πότε έχουμε εκδώσει το τελευταίο τιμολόγιο. Αν δηλαδή έχουμε εκδώσει στις 10/2/2017 τελευταίο τιμολόγιο, θα εκδώσουμε το νέο τιμολόγιο αναλωσίμων μετά την ημερομηνία αυτή.

Για τον μήνα Φεβρουάριο, θα εκδώσουμε τιμολόγιο με ημερομηνία τιμολογίου από 28/2/2017 και μετά.

Γ) Όπως μας γνωστοποιήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις κατά την αποθήκευση ενός παραπεμπτικού, δεν αποθηκεύεται και βγαίνει το εξής μήνυμα με κόκκινα γράμματα που αναφέρει: «Δεν βρέθηκε ασφαλιστική ικανότητα. Ανασφάλιστοι του Νόμου 4368». Όπως ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ, είναι πρόβλημα της βάσης δεδομένων του ΕΦΚΑ και του ATLAS και αναμένεται να επιλυθεί σύντομα.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των Συναδέλφων να μην δίνουν βάση σε ανακριβείς «ενημερώσεις» τρίτων που προκαλούν σύγχυση.

Η ορθή ενημέρωση παρέχεται μόνο μέσω των επισήμων ανακοινώσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.