ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Γ.Κιοσές: Περί ΕΣΠΑ ο λόγος...

KAI ο β’ κύκλος του ΕΣΠΑ 2014-2020 ΔΕΝ περιλαμβάνει τα φαρμακεία.

Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ να έταξε στον ΣΥΡΙΖΑ τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα, αλλά δεν υπολόγισε τον ιδεολογικό του κομπλεξισμό που οδηγεί σε πάθη εναντίον του κλάδου μας που τον θεωρούν συντηρητικό, αργοκίνητο κι αντιδραστικό.

Όταν οι συνεταιριστές μας, τον περασμένο Ιούνιο, έφεραν στη Βέροια τον υπουργό Χαλίτση (τότε υπεύθυνο για τα ΕΣΠΑ), αυτός μίλησε για τον αναπτυξιακό νόμο και για τα ΕΣΠΑ στους φαρμακοποιούς ενώ αυτοί δεν περιλαμβάνονταν σ’ αυτά!!

Τι πρέπει να γίνει για να περιλάβουν τα φαρμακεία στα ΕΣΠΑ;


Επειδή υπάρχει χαμηλότατη απορρόφηση, έστω και με την απειλή της καταγγελίας στους ελεγκτές θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Ο ευρωπρόεδρος μας έπρεπε να γνωρίζει την πρακτική αυτή, κι αν όχι, τότε σίγουρα λειτουργεί μόνο για εκείνους που δεν έχουν καμιά ανάγκη ενίσχυσης.

 Επιπλέον τι να τα κάνουμε τόσα μαθήματα εργαστηρίου και φαρμακογνωσίας στην τάχα δια βίου  αφού αποκλειόμαστε από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις μεταποίησης; Ξέχασα.. αυτά τα γνωρίζουν άλλοι για μας που μας «αγαπάνε» κι αυτούς πρέπει πρώτα να φροντίσει ο ΠΦΣ.

Με τη φαρμακευτική δαπάνη στη διαδικασία αξιολόγησης ξέρει κανείς τι έγινε; Κάτι για μέσο όρο συνταγής στα 3€ ας πούμε;

Εκείνος ο άρχων του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βαλτάς, που βρίσκεται; Αποστασιοποιείται και αυτός ενόψει εκλογών ΠΦΣ και πάντα για το μπάχαλο φταίνε οι άλλοι.

Ηλεκτρονική γραφειοκρατία. Τον έχετε ακούσει αυτόν τον ελληνικότατο ορό;

Τον ζούμε όλοι καθημερινά. Ακόμη δεν είδαμε τη σύνδεση ασφαλιστικού και φορολογικού θέματος. Αλλά εμείς εκτός ΕΣΠΑ.

Στην περίοδο των «επαγγελματιών» συνδικαλιστών τα ΕΣΠΑ έτρεχαν. Μήπως δεν θυμάστε τις ανακαινίσεις και τα μεγαλοπρεπή φαρμακεία;

Τώρα που είναι τρομακτική ανάγκη επιβίωσης για τους πιο πολλούς από μας απλά είμαστε εκτός…


Κιοσές Γεώργιος-Κωνσταντίνος


Μέλος Δ.Σ Φ.Σ Θεσσαλονίκης