ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φαρμακοποιοί: Σοβαρές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια - Μέχρι και 4 μήνες αναμονή

Σοβαρές ελλείψεις εμβολίων και φαρμάκων παρατηρούνται στα φαρμακεία της χώρας, με τα παιδικά εμβόλια να φτάνουν ακόμη και τους 4 μήνες καθυστέρησης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (και μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου) Κωνσταντίνος Κούβαρης ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν από τρεις έως πέντε μέρες για τις ινσουλίνες και τρεις με τέσσερις μήνες για τα παιδικά εμβόλια.


Ο κ. Κούβαρης έκανε λόγο για τεράστια καθυστέρηση, ειδικά στα παιδικά εμβόλια. Δεν γίνονται εισαγωγές, δεν υπάρχει επάρκεια είπε.

«Το έχουμε καταγγείλει, έχουμε πει πράγματα στην εισαγγελέα, έχουμε υποβάλει και μήνυση. Οι ινσουλίνες είναι προϊόν άμεσα αναγκαίο και ο ασφαλισμένος μπορεί να περιμένει 3, 4 και 5 μέρες» τόνισε. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά διευκρίνισε ότι στο παρελθόν έχει γίνει απαγόρευση εξαγωγών από τον ΕΟΦ, αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί και το αντιμετωπίζουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κάθε ημέρα είναι σε αναμονή τουλάχιστον 15 άτομα ανά φαρμακείο για το φάρμακό τους, για το οποίο καλούνται να περιμένουν από 25 ημέρες έως και 3 ή 4 μήνες.


Πηγή: iefimerida