ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σφίγγουν και πάλι τη θηλιά στους φαρμακοποιούς

Υπό την απειλή λουκέτου βρίσκονται τα περισσότερα φαρμακεία λόγω του νέου ασφαλιστικού- φορολογικού. Κι αυτό γιατί πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν γίνει δυσβάστακτες αγγίζοντας το 31% επί των συνολικών κερδών των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε σημαντική έλλειψη ρευστότητας (φόρος εισοδήματος, συν 100% προκαταβολή φόρου και ασφαλιστικές εισφορές περίπου 31% επί των κερδών).


Για το θέμα αυτό μάλιστα διχασμός επικρατεί ανάμεσα στους κόλπους των συνδικαλιστικών φορέων με την Ανεξάρτητη Κίνηση των Φαρμακοποιών της Αττικής (ΑΚΙΦ) να καταγγέλλει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) για αδύναμη αντίσταση απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων. «Τα φαρμακεία κλείνουν. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλες τις κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος ΠΦΣ. 

Παράγοντες επίσης του κλάδου, επισημαίνουν πως το κλείσιμο μικρών φαρμακείων θα βλάψει τον καταναλωτή-ασθενή, καθώς τα φαρμακεία δεν είναι απλά εμπορικά μαγαζιά, αλλά κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσω των οποίων προσφέρονται -και μάλιστα δωρεάν- μια σειρά από υπηρεσίες υγείας στους πελάτες. 

Την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα ( 16.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο PRESIDENT πανυγειονομική συγκέντρωση με θέμα : νέος ασφαλιστικός – φορολογικός νόμος – ταφόπλακα για τον υγειονομικό κλάδο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων . 

Πηγή : life2day