ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Βρέθηκαν υψηλές ποσότητες Belladonna σε ομοιοπαθητικά προϊόντα οδοντοφυΐας

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της Άμερικής προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ορισμένα ομοιοπαθητικά προϊόντα οδοντοφυΐας που περιέχουν Belladonna, μια τοξική ουσία.

Σε μία εργαστηριακή ανάλυση που έγινε βρέθηκαν υψηλές ποσότητες Belladonna στα ομοιοπαθητικά προϊόντα οδοντοφυΐας που κατασκευάζει η εταιρεία Standard, η οποία δεν έχει συμφωνήσει σε ανάκληση, σύμφωνα με τον FDA.


"Η αντίδραση του Belladonna σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών είναι απρόβλεπτη και τα θέτει σε περιττό κίνδυνο," αναφέρει από το FDA Κέντρο για την Αξιολόγηση Φαρμάκων ο Διευθυντής Ερευνών Janet Woodcock, M.D.. Κατά τον ίδιο «Προτείνουμε οι γονείς να μην δίνουν αυτά τα προϊόντα -ομοιοπαθητικά δισκία οδοντοφυΐας- στα παιδιά και να ζητούν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας για ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις."

Η προειδοποίηση έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά που την τελευταία προειδοποίηση του FDA που είχε ζητήσει την ανάκληση παρόμοιων προϊόντων που κατασκευάζονται από την Raritan Pharmaceuticals και διατίθενται στο εμπόριο από το CVS.

Ο αμερικανικός οργανισμός προειδοποιεί ότι "Εάν ένα παιδί εμφανίσει επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή, λήθαργο , υπερβολική υπνηλία, μυϊκή αδυναμία, ερυθρότητα του δέρματος, δυσκοιλιότητα, δυσκολία στην ούρηση ή διέγερση μετά τη χρήση αυτών των προϊόντων θα πρέπει να το δει γιατρός.


Πηγή : iatronet