ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Γ.Κιοσές: «Περί ελλείψεων ο λόγος»

Παρακολουθώ όπως και το μεγάλο πλήθος των συναδέλφων, τον τάχα αιφνιδιασμό των «μεγάλων» του ΠΦΣ. Αναρωτιέμαι τι δεν περίμεναν να γίνει?

Δεν έβλεπαν τα αίτια των ελλείψεων, δεν γνώριζαν τους δαίδαλους της τιμολόγησης των φαρμάκων υπό την αγωνιά των ανοιχτών θεμάτων της αξιολόγησης, δεν είδαν εγκαίρως τις τιμές των φαρμάκων που έχαναν το κουπόνι τους, δεν άκουσαν τίποτα για τον πόλεμο των παραγώγων και τις εκλεκτικές συγγένειες του υπουργείου Υγείας?


Τόσο αποστειρωμένοι  και παρθένοι είναι? Τι βγήκαν να πουν στον χειμαζόμενο συνάδελφο? Κλαίν’ οι χήρες κλαίν’ κι οι παντρεμένες. Οι βολεμένοι και πάντως εκτός ανεργίας φαρμακοποιοί για τις τιμές των φαρμάκων που πέφτουν αλλά αυξάνει η συμμέτοχη.

Αυτό είναι η εκ των υστέρων επικοινωνιακή  γνωστή και προβλέψιμη τακτική του mega πρόεδρου. Όλοι εμείς μέσα από τα φαρμακεία μας στην καθημερινή πρακτική μας τα βλέπουμε. Αυτοί όχι?
Μιλάνε για ελλείψεις και αγνοούν το νομοθετικό πλαίσιο. Για το ευρωπαϊκό είναι σίγουρο. Συνδέουν απλουστευμένα τις ελλείψεις με το παράλληλο εμπόριο και όχι με τις τιμολογιακές πολιτικές με τρόπο που δείχνει ότι κάτι ή κάποιους καλύπτουν.

Χωρίς καταγραφές, χωρίς πραγματικά δεδομένα, έτσι χύμα χωρίς ερμηνεία της καθημερινότητας των ελλείψεων, χωρίς πραγματική στόχευση  σε αναμονή των απελευθερώσεων, χωρίς σημασία στην τρομακτική απουσία ρευστού, κολλημένος ο πρόεδρος του ΠΦΣ στην βλακώδη και επικίνδυνη απειλή των φαρμακείων «εκλογικών κέντρων», αποδεικνύει με συνέπεια ότι τον έχουν γραμμένο κι ότι ορθώς τον έχουν γραμμένο.

Όταν ορισμένοι στον ΠΦΣ θα αποφασίσουν να δουν την πραγματικότητα έξω από την υπεράσπιση των πολύ προσωπικών συμφερόντων τους θα είναι κοντά οι εκλογές τους αλλά πολύ αργά για όλους εμάς…



Κιοσές Γεώργιος-Κωνσταντίνος

Μέλος Δ.Σ. 
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης