ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνάντηση του ΔΣ του ΦΣΘ με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς για το θέμα των σταυρών φαρμακείων

Αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη και το μέλος του ΔΣ κυρία Άννα Σιδηροπούλου, καθώς και την φαρμακοποιό Καλαμαριάς κυρία Μαρία Μυρωνίδου, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη.
Θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση 195/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για την τοποθέτηση φωτεινών σταυρών σε κοινόχρηστο χώρο. Από τον πρόεδρο του ΦΣΘ ζητήθηκε ενημέρωση για το θέμα αυτό, καθώς με την απόφαση αυτή υποχρεώνονται οι φαρμακοποιοί να αφαιρέσουν κάθε σταυρό που βρίσκεται εκτός της πρόσοψης του φαρμακείου.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας ανέπτυξε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόφαση αυτή στους συμπολίτες μας που αναζητούν φαρμακείο κατά τις ώρες των εφημεριών λόγω της μειωμένης ορατότητας των φαρμακείων από τις φυλλωσιές των δέντρων και άλλους λόγους.  Από πλευράς του Δημάρχου υπήρξε διαβεβαίωση ότι πριν από οποιοδήποτε έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου, θα υπάρξει έγγραφη ενημέρωση προς τον Σύλλογο όπου θα περιγράφονται επακριβώς οι υποχρεώσεις και οι προϋποθέσεις για την τοποθέτηση του σταυρού των φαρμακείων. Το έγγραφο αυτό θα αποσταλεί σε όλους τους φαρμακοποιούς της Καλαμαριάς ώστε να ενημερωθούν άμεσα.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος Ευγενίδης