ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Μεγάλη ανατροπή στη διαδικασία της νέας ανατομιλόγησης των φαρμάκων - "Κλειδί" η στάση του Τζουζέπε Καρόνε...

Μία πολύ σοβαρή ανατροπή στη διαδικασία και την κατεύθυνση της επικείμενης νέας ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων φαίνεται ότι έχει προκύψει αιφνιδίως! 

Συγκεκριμένα, ενώ ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ήταν μέχρι προ ολίγου στα... "κάγκελα" για τις σχετικές προθέσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τώρα ο Σύνδεσμος εμφανίζεται ιδιαιτέρως ήρεμος, ακόμη και συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την εξέλιξη και την προωθούμενη κατεύθυνση της επικείμενης νέας ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων!


Δεύτερον, ενώ η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) εμφανιζόταν μέχρι προ ολίγου να στηρίζει τον Ανδρέα Ξανθό στις προθέσεις του ως προς την επικείμενη νέα ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων, τώρα η Ένωση αποπνέει μία πολύ έντονη ανησυχία, τέτοια που την υποχρέωσε να πραγματοποιήσει εκτάκτως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου πολύωρη συνεδρίαση των μελών της για το θέμα της ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Σύμφωνα με το κλίμα το οποίο διαμορφώνουν τα ως άνω δεδομένα, φαίνεται ότι "κλειδί" των σχετικών εξελίξεων αναδεικνύεται τελικά η πραγματική στάση και συμπεριφορά, την οποία έχει τηρήσει σιωπηρά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τα στελέχη του κουαρτέτου ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου Τζουζέπε Καρόνε...


Πηγή : ygeia360