ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Απαράδεκτη η τρίτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα ξανθό 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα εφημερίδων ότι επίκειται η παράδοση της 3ης Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ προς την ελληνική κυβέρνηση.
Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, φαίνεται να υπάρχουν σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν τριβές με τον φαρμακευτικό κλάδο.

Είμαστε σίγουροι ότι και  αυτή η Εργαλειοθήκη δεν θα έχει κάτι να προσφέρει πραγματικά στον ελληνικό λαό και δεν θα διαφέρει σε φιλοσοφία από τις απαράδεκτες προηγούμενες εκδόσεις, επί υπουργίας Χατζηδάκη οι οποίες  αποδείχτηκαν, αναποτελεσματικές και ανεφάρμοστες.
Εξάλλου  ο ίδιος ο  ΟΟΣΑ, από το 2004  παραδέχεται   - όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου  του ΠΦΣ  μόλις τον περασμένο  Ιούνιο- ότι  στην  αναμόρφωση του κανονισμού για τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και τα φαρμακεία στην Γερμανία «… οι περιορισμοί στην ιδιοκτησία συντελούν στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών δομών για κάποιες φαρμακευτικές υπηρεσίες…»
Βέβαια οι ελληνικές κυβερνήσεις υιοθέτησαν ως πανάκεια  τις δύο προηγούμενες εργαλειοθήκες που ανέφεραν κατά κόρον μέτρα περί δήθεν απελευθερώσεων και  ανταγωνισμού και θεώρησαν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά και όλα θα πήγαιναν καλά. 
Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να βυθίζεται στην ύφεση και την ανέχεια. 
Με την ευκαιρία αυτή όμως και με δεδομένη την παραμονή σας πλέον στο Υπουργείο, επανερχόμαστε στα θέματα που εκκρεμούν και που σας έχουμε υποβάλλει από τις αρχές του καλοκαιριού με τους 11 φακέλους, ζητώντας την επίλυσή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ