ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δ.Ευγενίδης: «Ενωμένοι Φαρμακοποιοί - Ισχυροί Σύλλογοι»

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Πλησιάζοντας η ώρα της εκλογής της νέας διοίκησης στο Σύλλογό μας, θα ήθελα να κάνω ένα σύντομο απολογισμό των χρόνων που πέρασαν από την πρώτη μου εκλογή.

Εκλέχθηκα για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο το 2001, σε άλλες εποχές για το Ελληνικό φαρμακείο και σε άλλες εποχές για το συνδικαλιστικό ήθος.

Προτάθηκα από τον τότε Πρόεδρο Κυριάκο Θεοδοσιάδη στη θέση του Γραμματέα, αν και πρωτοεμφανιζόμενος, την οποία τίμησα όσο μπορούσα περισσότερο όλα αυτά τα 15 χρόνια.

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια, απογειώσαμε τον Σύλλογό μας και τον καταστήσαμε πρωτοπόρο με τις δραστηριότητές του, ακόμη και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.



Στην προσπάθεια αυτή, εκτός από τον Πρόεδρο που είχε το όραμα και τις ιδέες, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, τόσο της δικής μας παράταξης όσο και των υπολοίπων. Είχαμε συναδέλφους με ήθος και αξίες, που ασκούσαν μια παραγωγική αντιπολίτευση η οποία όχι μόνο έλεγχε τη διοίκηση αλλά βοηθούσε ουσιαστικά στη λειτουργία του Συλλόγου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, εκτός από τα τεράστια προβλήματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια στείρα αντιπολίτευση, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, που μοναδικό στόχο έχει την κατάληψη με κάθε μέσον του Συλλόγου.

Σ’ αυτά τα τελευταία τρία (τουλάχιστον) χρόνια που πέρασαν, την ώρα που προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε τα τόσα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο, την ώρα που με τις δραστηριότητές μας προσφέραμε δυνατότητες εξέλιξης των συναδέλφων μας, την ώρα που με διάφορες εκδηλώσεις προσπαθούμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να αναδείξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, κάποιοι άλλοι, παντελώς απόντες όλη την τριετία, είχαν μοναδική ασχολία να μαζεύουν λάσπη για να την χρησιμοποιήσουν προεκλογικά σε βάρος μας και σε βάρος του Συλλόγου. Τη διχόνοια που έσπειραν κάποιοι από την αρχή της κρίσης σε Πανελλαδικό επίπεδο και τώρα θερίζουμε τα αποτελέσματά της (αδιαφορία-απαξίωση-αποσυσπείρωση κ.α.), κάποιοι προσπαθούν να την μεταφέρουν και σε τοπικό επίπεδο. Στο χέρι μας είναι να απομακρύνουμε από εμάς το μεγαλύτερο ελάττωμα του Έθνους και τους εκφραστές του στον κλάδο μας.

Σ’ αυτές τις εκλογές, σας καλώ να ψηφίσετε διαχωρίζοντας τις θέσεις από τις κραυγές, τις πράξεις από τα λόγια και τη σοβαρότητα από την προπαγάνδα. 

Σας καλώ να ψηφίσετε με γνώμονα το καλό του Συλλόγου γιατί ο Σύλλογος είμαστε ΟΛΟΙ. Σας καλώ να ψηφίσετε την Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Παράταξη όλων των Φαρμακοποιών.

Διονύσης Ευγενίδης 
Γραμματέας Φ.Σ. Θεσσαλονίκης