ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Οι super τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν την εμφάνιση των κρυολογημάτων με συνέπεια μικροί και μεγάλοι να έχουν κρεβατωθεί.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 200 ιοί ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα, τον πυρετό, την καταρροή, τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.
Όμως προσοχή δεν είναι πάντα απαραίτητα τα αντιβιοτικά αφού το κρυολόγημα είναι δυνατόν να περάσει χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις με ξεκούραση, παραμονή στο σπίτι αλλά και με την κατάλληλη διατροφή!

Μάθετε ποιο είναι super τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Κοτόσουπα: η μαμά έχει δίκιο
Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ακριβώς συστατικό της κοτόσουπας παρέχει τα περισσότερα οφέλη, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για όλο το συνδυασμό του κοτόπουλου με λαχανικά που κάνουν ούτως ή άλλως καλό στην υγεία μας.

Φρούτα με βιταμίνη C
Η βιταμίνη C, που υπάρχει στα εσπεριδοειδή, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος κατά 23%, όπως έχουν δείξει μελέτες.

Σκόρδο, κρεμμύδι και πράσο
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε, σε 142 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, έδειξε ότι η ομάδα που λάμβανε το εικονικό φάρμακο παρουσίασε 65 κρυολογήματα, ενώ η ομάδα που κατανάλωνε σκόρδο και κρεμμύδι, μόνο 24.

Μανιτάρια
Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε κυτοκίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των απλών κρυολογημάτων ενώ περιέχουν επίσης και πολυσακχαρίδες, μια άλλη κατηγορία που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μέλι το αντιμικροβιακόΤο μέλι εξαιτίας των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων του μπορεί να απαλύνει τον πονόλαιμο, ενώ οι αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων.

Πηγή