Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Άρχισαν οι καρατομήσεις στην Υγεία! Ποιος αρνήθηκε να παραιτηθεί

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ένα ένα τα στελέχη που υπάρχουν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρεί να …εξαφανίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το σχέδιο απομάκρυνσης στελεχών του τομέα της Υγείας που κατά την κυβέρνηση είναι άλλης κομματικής απόχρωσης, αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.
Ήδη όπως επιβεβαιώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, από την ηγεσία του υπουργείου υγείας (αν.υπουργός) ζητήθηκε η παραίτηση της επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ Τζίνας Γεωργιάδου, η οποία ωστόσο αρνήθηκε στον Παύλο Πολάκη να την παραδώσει.
Οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές περιγράφουν ότι η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ,αρνήθηκε να παραιτηθεί επικαλούμενη ότι η θητεία της δεν έχει λήξει ακόμη (λήγει αρχές του 2018) και η ίδια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πόστο της. Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν η ίδια δε φαίνεται να έκανε πίσω.
Να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ διορίστηκε το 2012, ενώ η θητεία της ανανεώθηκε στα τέλη του 2014.
Πληροφορίες σημειώνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητεί …ανώδυνες επικοινωνιακά φόρμουλες ώστε να μπορέσει να απομακρύνει τόσο την επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όσο και άλλα στελέχη του τομέα της Υγείας που μπορεί επίσης να αρνηθούν να δώσουν την παραίτησή τους.
Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το κύμα των απομακρύνσεων που θα ακολουθήσει, έλεγαν ότι επιχειρούν να τοποθετήσουν σε θέσεις κλειδιά πρόσωπα της εμπιστοσύνης της σημερινής κυβέρνησης ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και την πολιτική της.