ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Τσακαλώτο

Προς τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
 

Κύριε Υπουργέ

Με λύπη, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι Έλληνες, πληροφορήθηκα ότι η Τρόικα αποφάσισε να δώσει στη χώρα ΜΑΣ μόνο 1,1 ΔΙΣ € αντί των αναμενομένων 2,8 ΔΙΣ €. Και αυτό διότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν κατέβαλε στους ιδιώτες παρόχους του Ελληνικού Δημοσίου (δηλ. και στους φαρμακοποιούς) ποσό 1,1 ΔΙΣ ως όφειλε από την πρώτη δόση (7.5 ΔΙΣ€) η οποία έχει εκταμιευτεί στις αρχές Ιουλίου.

Συνέπεια δε αυτού είναι να μη δοθούν σήμερα τα 1,7 ΔΙΣ€ που ΚΑΙ αυτά ΕΑΝ εδίνοντο θα προορίζονταν για εξόφληση ιδιωτών προμηθευτών. Με άλλα λόγια η αγορά στερήθηκε 2,8 ΔΙΣ€ (1,1 + 1,7) που τα περίμενε όπως ο διψασμένος το νερό.

Κύριε Υπουργέ


Δεν γνωρίζω αν έχετε ενημερωθεί ότι οι φαρμακοποιοί έχουν λαμβάνειν ένα σημαντικό κομμάτι από αυτό το χρέος. Ένα χρέος που έχει τις ρίζες του στο 2011 και επεκτείνεται στο 2012, για το οποίο οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας έσπευσαν να εισπράξουν φόρο εισοδήματος, προκαταβολή επί του φόρου, εισφορά αλληλεγγύης, ΦΠΑ κλπ. επιβαρύνσεις επί ενός ΔΗΘΕΝ πραγματοποιηθέντος εισοδήματος.

Οι ίδιες αυτές υπηρεσίες του Υπουργείου σας δεν διανοήθηκαν, όπως θα έκανε κάθε ευνομούμενο κράτος, ούτε καν να συμψηφίσουν τις απαιτήσεις τους με τις υποχρεώσεις τους. Θέλετε λοιπόν με μια τέτοια συμπεριφορά του κράτους, οι πολίτες να το σέβονται και να σπεύδουν να είναι συνεπείς απέναντί του; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι έννοιες «σεβασμός» και «αξιοπιστία» είναι έννοιες που περιέχουν τον όρο της αμοιβαιότητας;

Με αυτά και με αυτά κ. Υπουργέ εάν κατάλαβα καλά, και μάλλον καλά κατάλαβα, η μόνη ελπίδα των φαρμακοποιών για να εισπράξουν τις προ πενταετίας οφειλές του Κράτους είναι η επιμονή ή ο εκβιασμός της Τρόικας.

Αυτό κι αν είναι κατάντημα! Να στηρίζουμε τις ελπίδες μας στην Τρόικα!!! Να περιμένουμε από τον κ. Σόιμπλε να ενδιαφερθεί, να πιέσει, να απαιτήσει την εξόφλησή μας!!!

Μήπως θα έπρεπε, κ. Υπουργέ, να σταματήσουμε πλέον να απευθυνόμαστε στους Έλληνες Υπουργούς, αφού έτσι κι αλλιώς αυτά που υλοποιούνται είναι μόνον όσα η Τρόικα απαιτεί και επιβάλει; Μήπως η Τρόικα ή οι θεσμοί ή όπως αλλιώς τους ονομάσετε πρέπει να μάθουν ότι ο ΕΟΠΥΥ ούτε καν τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου δεν υλοποιεί, όταν αυτές επιβάλουν την καταβολή τόκων υπερημερίας υπέρ των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης; Λόγοι εθνικής αξιοπρέπειας μας επιβάλουν να συνομιλούμε, έστω και διαφωνούντες, με την εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται ότι αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος. Μπορώ να θέσω υπ’ όψιν σας μακρύ κατάλογο φαρμακοποιών τόσο από την πόλη μου όσο και από άλλες περιοχές της χώρας, που «κατεβάζουν ρολά» στα φαρμακεία τους εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας που επιδεινώνεται από την έλλειψη ρευστότητας. Αυτή τη συνεχώς μειούμενη ρευστότητα αντί να αναζητήσετε μαζί μας μέτρα για την αντιμετώπισή της, έρχεστε να την αποτελειώσετε στερώντας και παρακρατώντας τα χρήματά μας από το 2011 και το 2012.

Δυστυχώς η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν έρχεται με κατεστραμμένη την αγορά και το φαρμακείο στο εμπορικό του κομμάτι αποτελεί μέρος της αγοράς. Γύρω από το φαρμακείο ζουν και κινούνται χιλιάδες οικογένειες, που πέρα από την επιστημονική τους συμβολή στον χώρο της Υγείας, έχουν την δικιά τους πολύ σημαντική συμβολή στον χώρο της οικονομίας.

Εξοφλήστε λοιπόν τις υποχρεώσεις σας προς τους φαρμακοποιούς και μη μας οδηγείτε να προσβλέπουμε στις αποφάσεις του κ. Σόιμπλε και της παρέας του για να εισπράξουμε τα χρήματά μας.
 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ