ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δ.Καραγεωργίου: «Αποχαιρετισμός»

Αν και ποτε μη λες ποτε ξανά, ειμαι εδώ σημερα για να σας αποχιρετισω με την συνδικαλιστικη μου ιδιότητα. Αν το θελησετε και οπου δει μπορω να προσφερω τις γνωσεις ,εμπειρια, γνωριμιες σε ένα πιο αντικειμενικο και τεχνοκρατικο επιπεδο.

Θελω κατ αρχην να ευχαριστησω τους προηγουμενους προεδρους για την συνεργασια που ειχα μαζι τους και την εμπιστοσυνη που μου εδειξαν ώστε να εχω ελευθερια κινησεων και πρωτοβουλιων προς οφελος του ΠΦΣ και των φαρμακοποιων.Μαζι τους αποτελω και εγω μερος της προσφατης ιστοριας του ΠΦΣ.Τον Δημητρη Βαγιωνα,τον Θοδωρο Αμπατζογλου και τον Κυριακο Θεοδοσιαδη που συνεχιζει την συνδικαλιστικη του δυναμικη πορεια.Επισης ευχαριστω και τον σημερινο προεδρο τον Κωστα Λουραντο ,οσο τουλαχιστον του επετρεπαν οι Ηρακλεις του προεδριου του να βλεπει που πατα και που πηγαινει.Ακομα θερμες ευχαριστιες απευθυνω στον προηγουμενο γγ του PGEU,John Chave και την νομικη συμβουλο Patricia Munoz. Στις εφημεριδες POLITICO και GUARDIAN.
Σας οφειλω μια προσωπικη εξηγηση. Αναμιχθηκα στην υποθεση των Data και με την βοηθεια της εταιρειας Clinical Insights μπορεσαμε σε επιπεδο Βρυξελλων να κανουμε το μοναδικο loby στην ιστορια του ΠΦΣ που βοηθησε τα μεγιστα στην οδηγια για τα πλαστα φαρμακα και στην προστασια και ασφαλεια αυτων.Οφειλω ευχαριστιες στον τομεα μαθηματικης αναλυσης του παν.Warwick και τον τομεα στατιστικης του παν.Milano.

Οσοι θελησαν να σκιασουν το επιτευγμα μας ανακαλυψαν ευκολα αφου δεν ηταν κρυφο ότι υπηρξα ελαχιστομετοχος της εταιρειας αυτης αλλα δεν βρισκουν ακομα ότι ο μεγιστομετοχος είναι το Βρεττανικο δημόσιο  Οι ιδιοι διατηρουν θαμμενο το πορισμα των ελεγκτων δημοσιας διοικησης που μετα από ανωνυμη καταγγελια ελεγξαν την ΕΤΕΣΤΑ και όχι μονο δεν βρεθηκε κατι επιληψημο αλλα επιβραβευβει το πρωτο ΔΣ αυτης.Προσωπικα ειμαι πολύ περηφανος για την δοuλεια αυτή που σας παρεδωσα σαν το μεγιστο δωρο στο οργανο και ελπιζω να το διατηρησετε.

Πανω από όλα όμως τιμω και ευχαριστω τους αδελφους μου,τους μπρατιμους που λεμε εμεις οι Βλαχοι,τον Κωστα Κουβαρη και τον Γιαννη Μακρυγιάννη. Ακομα ευχαριστω τον Θαναση Παπαθαναση γιατι ενώ δεν καταλαβαινε ακριβως τι καναμε και σε τι επιπεδο εν τουτοις μας στηριζε μεχρι τελος μονο και μονο γιατι ειμασταν εμεις η εγγυηση.

Για ένα άλλο τεραστιο project για τις φαρμακευτικες υπηρεσιες στην ΕΕ ευχαριστω τους καθηγητες των παν.Charles(Praha)και Utrecht.

Διαπίστωση.

Δυστυχως οι φαρμακοποιοι δεν εχουν προετοιμαστει μετα την εκδοση των ΚΥΑ και το ακομα μεγαλυτερο κριμα είναι η ανοιχτη διενεξη του ΠΦΣ εναντιον της ΟΣΦΕ.

Προτροπη-πρόταση.

Να γινουμε μερος της ΠΦΥ και να βοηθηθουν τα δίκτυα. Τα ειπε και ο Τσικανδιλακης. Όμως στην ημεριδα για την υγειονομικη συνεργασια ειμασταν απόντες. Στο συνεδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηριου οπου προδιαγραφηκαν οι στρατηγικες υγειας ειμασταν απόντες και πάει λεγοντας. Με τις αντιληψεις αλλων εποχων δεν θα εχουμε καλη εξέλιξη.

Πρακτικά.

Διοθωστε εκεινο το σημειο που λεει ότι ο ΠΦΣ επεβαλε τις σχεσεις του ΟΟΣΑ και του PGEU. Αφ ενός γιατι στην ΕΕ κανεις φαινομενικα δεν επιβαλει σε κανενα και αφ ετερου ενας υποψιασμενος βλεπει ότι ο ΠΦΣ αναμειχθηκε ώστε το PGEU να αναγνωρισθει μαζι με τηνEFPIA ως ενωση επιχειρηματιων και όχι ως ενωση φαρμακοποιων με φαρμακείο. Αν το γνωριζαν αυτό στο ΣΤΕ δεν θα δικαζαν καν την υποθεση μας τηνοποια ευχομαι να είναι θετικη για μας.

Καλη τυχη σε οσους θα συνεχισουν στον καινουργιο κοσμο που ζουμε και ελαχιστοι ακομα τον κατακλαβαινουν.Εκτος και αν προκειται για τα προσωπικα τους συμφεροντα.

Ευχαριστω ολους τους συναδελφους που ειτε με στηριξαν ειτε με την κριτικη τους με βοηθουσαν να γινω καλυτερος.Νεοι συναδελφοι με γνωση και σαφη αντιληψη του περιβαλλοντος που θα ζησουμε μπορουν να δωσουν

Ελπιδα επιβίωσης.

ΥΓ.τα παραπανω αποτελουν τοποθετηση μου στην τελευταια ΓΣ ΠΦΣ που παραβρεθηκα με την συνδικαλιστικη ιδιοτητα του αντιπροσωου της Θεσ-νικης.

ΥΓΓ.Τον Μακη Ζηκα και έναν μακρυ καταλογο συναδελφων και μη που λησμονησα να αναφερω και ουτε ο χρονος το επιτρεπει, ζητω να με συγχωρεσουν .σε καμια περιπτωση δεν είναι λιγοι η λιγοτεροι από ολους που καναμε προσπαθειες μαζι.

ΥΓΓΓ.Λασπες στην πλατη την ωρα που ηδη βρισκομαι εξω από την αιθουσα χαρακτηριζουν οσους ασχολουνται με αυτές και μονο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ