ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η Novo Nordisk ανακαλεί παρτίδα σκευάσματος για την θεραπεία σοβαρής υπογλυκαιμίας

Η Novo Nordisk A/S ανακαλεί μια παρτίδα του GlucaGen® HypoKit στην Ελλάδα. Το σκεύασμα, ενδείκνυται για την θεραπεία της σοβαρής υπογλυκαιμίας (χαμηλό σάκχαρο του αίματος) σε ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
Η Novo Nordisk διεξήγαγε έρευνα η οποία έδειξε ότι ένας μικρός αριθμός (0,006%) των βελονών αποκολλούνταν από την σύριγγα σε ορισμένες παρτίδες του GlucaGen® HypoKit. Για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών η Novo Nordisk αποφάσισε να ανακαλέσει την επηρεαζόμενη παρτίδα από τις φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία και τους ασθενείς στην Ελλάδα.
Ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της ανακαλούμενης παρτίδας του GlucaGen® HypoKit είναι:

Κατάλογος αριθμού παρτίδας που διανεμήθηκε στην Ελλάδα:

Αριθμός παρτίδας: FS6X535, Ημερομηνία λήξης: 08/2018

Οι ασθενείς ή οι επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης παρακαλούνται να ελέγξουν τον αριθμό παρτίδας στο GlucaGen® HypoKit που κατέχουν, για να διαπιστώσουν εάν η συσκευασία ταυτίζεται με τον εν λόγω αριθμό παρτίδας. Ο αριθμός παρτίδας αναγράφεται επάνω στη συσκευασία του GlucaGen® HypoKit όπως υποδεικνύεται παρακάτω σε κόκκινο περίγραμμα.
Συστάσεις προς τους ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους την προαναφερόμενη παρτίδα του GlucaGen® HypoKit:
- Επιστρέψτε το GlucaGen® HypoKit σας με τον παραπάνω αριθμό παρτίδας άμεσα στο φαρμακείο σας.
- Θα λάβετε δωρεάν αντικατάσταση ενός νέου GlucaGen® HypoKit κατά την επιστροφή του προϊόντος με την προαναφερόμενη παρτίδα.
- Παρακαλείστε να αναφέρετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης της Novo Nordisk Ελλάς, είτε στον τηλεφωνικό αριθμό 2106071600 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση GREECECYPRUSSAFETY@novonordisk.com.

Η Novo Nordisk είναι δεσμευμένη να διανέμει προϊόντα υψηλής ποιότητας και εκφράζει τη λύπη της για αυτή την απροσδόκητη κατάσταση, τις ανησυχίες και την ενόχληση που προκαλούνται στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές υγείας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ασθενών και να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η ανάκληση.
Εάν κατέχετε ένα GlucaGen® HypoKit με αριθμό παρτίδας που ΔΕΝ αναφέρεται παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το προϊόν θα δράσει για τη χρήση την οποία σας υποδείχθηκε.

Σχετικά με το GlucaGen® HypoKit
Το GlucaGen® Hypokit προορίζεται για τη χρήση επεισοδίων σοβαρής υπογλυκαιμίας (χαμηλό σάκχαρο του αίματος) στους διαβητικούς ασθενείς όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει απώλεια συνείδησης ή δεν είναι σε θέση να καταπιεί πηγή σακχάρου. Επομένως είναι εξαιρετικής σημασίας ο ασθενής να έχει στη κατοχή του ένα GlucaGen® HypoKit το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά.
Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με περισσότερα από 90 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με βάση αυτήν την κληρονομιά, αποκτήσαμε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως είναι η αιμορροφιλία, οι διαταραχές ανάπτυξης και η παχυσαρκία. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 42.300 εργαζόμενες σε 75 χώρες ενώ τα προϊόντας της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 180 χώρες.