ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη δόση! Άρον άρον τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Νέα αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού οι δανειστές δε δίνουν τη δόση εάν μεταξύ άλλων δεν αποπληρωθούν πρώτα οι ιδιώτες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του τα παλιά χρέη του ΕΟΠΥΥ στα οποία προστίθενται καθημερινά και νέα, αποτελούν βασικό εμπόδιο για τηνεκταμίευση της δόσης.
Οι ίδιες πληροφορίες του αναφέρουν ότι οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας είναι έντονα θορυβημένοι εξαιτίας τηςκωλυσιεργίας της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσεινα δώσει λύση στο πρόβλημα. Διαπιστώνουν ότι η Διοίκηση του Οργανισμού αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα.
Έτσι οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλία και να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το οικονομικό επιτελείο είναι σφόδρα ενοχλημένο από την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με τη δόση και να δέχεται η κυβέρνηση καθημερινά τα βέλη της αντιπολίτευσης.
Οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν συνεννοηθεί και θα περάσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την «κοινωνική οικονομία» (του υπουργείου Εργασίας) που οσονούπω κατατίθεται στη βουλή. Το νομοσχέδιο βρίσκεται τώρα στη φάση της διαβούλευσης.
Με την τροπολογία θα δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πληρώσει πολλές από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του τις οποίες αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να καταβάλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Εξάλλου η ιστορία έχει δείξει πως όσα χρήματα έχουν δοθεί ήδη στους ιδιώτες παρόχους, είναι σταγόνα …στον Ωκεανό μπροστά στα συνολικά χρέη του Οργανισμού.
Πάντως πριν αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όσους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ.
Προτεραιότητα για την απόδοση των χρημάτων στους ιδιώτες παρόχους θα έχουν όσοι δεν έχουν λάβει χρήματα από την προηγούμενη καταβολή.
Σύμφωνα με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει κοντά στο 1,5 δις ευρώ σε παρόχους του από παλιά χρέη.