ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Μεταπτυχιακά μαθήματα Φ.Σ.Θ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το ΔΣ του Συλλόγου μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επιστημονική επιμόρφωση των φαρμακοποιών. Για το λόγο αυτό έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από σχετικές δραστηριότητες, μοναδικές σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων όπως τα μαθήματα της δια βίου εκπαίδευσης και το Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής αλλά και τα σεμινάρια κατά τη διάρκεια του PharmaPoint και τις λοιπές επιστημονικές εκδηλώσεις με τη

συνεργασία φαρμακευτικών εταιρειών.
Εδώ και καιρό μας απασχολούσε η μετεξέλιξη και αναβάθμιση των μαθημάτων της δια βίου εκπαίδευσης, έτσι ώστε να μας προσφέρουν μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη γνώση πάνω σε συγκεκριμένες παθήσεις. Απώτερος στόχος είναι η αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους από τον πιστοποιημένο φαρμακοποιό, διότι παράλληλα με την εκπαίδευση θα χορηγούνται και μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον μοναδικό φορέα πιστοποίησης, το ΙΔΕΑΑΦ, όπως και πιστοποιητικό παρακολούθησης του συγκεκριμένου κύκλου.
Κάθε κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων θα έχει ως αντικείμενο εκπαίδευσης μια ενιαία θεματική ενότητα με ανάλογη δομή και συγκρότηση, ώστε μετά το τέλος της, ο φαρμακοποιός να έχει μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πλήρηγνώση ενός συστήματος του οργανισμού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των θεραπευτικών – φαρμακευτικών προσεγγίσεων.
Με ιδιαίτερη περηφάνια σας ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη του πρώτου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων με θέματα που αφορούν παθήσεις του αναπνευστικού, με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο φαρμακοποιός στην καθημερινή πράξη.
Ως ημέρα εκπαίδευσης επιλέγηκε η Δευτέρα, αρχής γενομένης στις 10 Οκτωβρίου 2016 στην συνεδριακή αίθουσα του Συλλόγου μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των 5 μαθημάτων που ολοκληρώνουν τον κύκλο της πνευμονολογίας θα σας αποσταλεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Γενικός συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος πνευμονολογίας θα είναι ο Ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Λάζαρος Σιχλετίδης.
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τον πρώτο κύκλο των μαθημάτων θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, την ημέρα που θα ανοίξουν οι εγγραφές, δεδομένου ότι τα μαθήματα θα τα παρακολουθήσουν μόνο 100 άτομα, όση δηλαδή και η χωρητικότητα της συνεδριακής μας αίθουσας.
Είναι προφανές ότι οι συμμετοχές που θα δηλωθούν θα αφορούν και τα πέντε (5) μαθήματα, αποτελεί δηλαδή προϋπόθεση η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου των μεταπτυχιακών μαθημάτων, ώστε ο φαρμακοποιός που θα τα παρακολουθήσει να έχει ολοκληρωμένη γνώση του θεματικού αντικειμένου.

                                                       Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

          Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

   Κυριάκος Θεοδοσιάδης                                                        Διονύσιος Ευγενίδης