ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Στα 12 εκατ. ευρώ η υπέρβαση από τις δαπάνες για επιθέματα


Αθήνα

Σε άνω των 12.000.000 ευρώ, υπολογίζεται η εκτιμώμενη υπέρβαση από τις δαπάνες για τα επιθέματα
ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, κατά την ομιλία στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.



Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, από ελέγχους του ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία.

Στο πλαίσιο μετασχηματισμού του Οργανισμού ο κ. Μπερσίμης είπε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό, για ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και έλεγχο του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών.

Αναφορικά με τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός προχωρά σε κινήσεις, όπως η ολοκλήρωση των Μητρώων Ασθενών, αξιοποίηση της ιατροτεχνολογίας, αναδιαμόρφωση και ενοποίηση του συστήματος rebate, ομαλοποίηση των χρηματικών ροών προς τους παρόχους, με διαφάνεια και δικαιοσύνη, επανεξέταση και βελτίωση του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (claw back) και η δημιουργία κλειστών προϋπολογισμών ανά θεραπευτική κατηγορία.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι μέσω των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς, θα βελτιωθεί η χωροταξική κατανομή των συμβεβλημένων επαγγελματιών υγείας.