ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έγκριση FDA σε νέο φάρμακο για τον καρκίνο λαμβάνει η AstraZeneca

Ένα νέο χάπι για τον καρκίνο του πνεύμονα από την AstraZeneca (AZN.L), ειδικά σχεδιασμένο για ασθενείς των οποίων η νόσος έχει επιδεινωθεί μετά τη θεραπεία, κέρδισε την έγκριση των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ, δίδοντας σημαντική ώθηση στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Tagrisso, επίσης γνωστό ως AZD9291, είναι ένα από τα πολλά φάρμακα κατά του καρκίνου της AstraZeneca, που ευελπιστεί ότι θα «ανοικοδομήσει» τις πωλήσεις της, μετά τις απώλειες στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα παλαιότερα φάρμακα.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιχείρησης, το φάρμακο εκτιμάται ότι θα μπορούσε τελικά να επιφέρει περί τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ωστόσο, αναλυτές του κλάδου είναι πιο «προσεκτικοί» όσον αφορά τις πωλήσεις στα επόμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για έσοδα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Thomson Reuters Cortellis.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την άπαξ ημερησίως λήψη χαπιού για τη θεραπεία μιας υπο-ομάδας ασθενών με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα νωρίτερα από ό, τι ανέμεναν οι αναλυτές: Η επίσημη ημερομηνία λήψης της απόφασης αναμένονταν τον Φεβρουάριο του 2016.

Σε δύο κλινικές μελέτες, το 57% και το 61% των ασθενών παρουσίασαν πλήρη ή μερική μείωση του μεγέθους του όγκου τους, με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες να είναι η διάρροια.


Πηγή : virus