ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πως και ποιοι, θα πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες τους γιατρούς

Με εξαιρέσεις οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες (ηλικιωμένοι) και καταστάσεις ασθενών ( έκτακτα περιστατικά κ.τ.λ.) θα εφαρμοστεί το μέτρο της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα. Επιπλέον προκειμένου να διαφυλαχθεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών, τα στοιχεία κάθε γιατρού θα αντικατασταθούν από ένα ειδικό κωδικό που θα πιστοποιείται στην τράπεζα από τους ιατρικούς συλλόγους. Ακόμη, θα γίνει συζήτηση με τις τράπεζες για να διασφαλιστεί χαμηλότερο κόστος στην χρήση των πιστωτικών καρτών. Αυτά ανακοίνωσε ο αν. Υπουργός Οικονομίας κ. Τ. Αλεξιάδης στο πλαίσιο συνάντησής του με το προεδρείο του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, διευκρίνισε ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται την άδικη κι αποπροσανατολιστική στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου αλλά στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής και μάλιστα κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Από την πλευρά του ο αν. Υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση στοχοποίησης του ιατρικού κλάδου και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι: «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Καταλήξαμε ότι οφείλουμε ως κοινωνία να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο το ιατρικό απόρρητο και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή και να μην επιτρέψουμε την εκχώρησή του σε τρίτους, όπως είναι τα στελέχη των τραπεζών. Λέμε ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής απ’ όπου κι αν προέρχεται και θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Λέμε ΝΑΙ στη χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις».

Πηγή : healthview