ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Περικόπτει η Bayer τις εκτιμήσεις για έσοδα κατά 1 δισ. ευρώ

Αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της, έως και 1 δισ. ευρώ λιγότερα, η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων Bayer AG, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη της, από την εισαγωγή στην αγορά της μονάδες Covestro, εξαιτίας μεταβλητότητας της αγοράς.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η Bayer και η Covestro αναμένουν πλέον έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από την ΑΜΚ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης που έκανε λόγο για 2,5 δισ. ευρώ. Η τιμή έκδοσης των μετοχών της Covestro θα διαμορφωθεί στο εύρος των 21,5-24,5 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 26,5-35,5 δολαρίων ανά μετοχή.


Τα μειωμένα έσοδα θα εξισορροπηθούν από μια αυξημένη κεφαλαιακή συμβολή 1 δισ. ευρώ, αφήνοντας αμετάβλητο καθαρό χρέος της Covestro, στα 4 δισ. ευρώ.
Η πιέσεις στις χρηματαγορές οδήγησαν την Bayer να ρίξει κατά 50% περίπου τις προσδοκίες της για την είσοδο της θυγατρικής της, Covestro στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Έτσι, η τιμή εισαγωγής για τη μετοχή της βιομηχανίας πλαστικών θα είναι 4-5 ευρώ χαμηλότερα από αυτή που είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Πηγή : virus